Weergaveproblemen?
icon_globe.png


November 2021
Nieuwsbrief
column_bottom_blauw.png
Rob zat bij de mariniers, maar dat vond hij niet spannend genoeg. Nu is hij planner in de sleepbootsector. En hij heeft een stoma. ‘Achteraf heb ik het gevoel dat er al die jaren al iets gaande was in mijn lichaam en dat dat op een gegeven moment die tumor werd.’
icon_arrow.png
column_bottom.png
Webinar: een wereld te winnen
Een op de twee stomadragers moet aanpassingen doen in het dagelijks leven. Denk aan lekkage, huidproblemen en jeuk. Is dat normaal of kun je je vrijheid nog terugwinnen? Daarover gaat het gratis webinar over de vergoedingen en verkrijgbaarheid van stomahulpmiddelen. De datum is woensdag 17 november. We beginnen om 19 uur.
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
Krijg je wat je stomaverpleegkundige heeft voorgeschreven?
Vanaf 1 januari 2022 gaan alle stomaverpleegkundigen met een nieuw protocol werken. Dit maakt het makkelijker om samen vast te stellen wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Dat klinkt mooi, maar het moet zich in de praktijk nog wel bewijzen. Gaat er toch iets mis? Dan is er het Meldpunt Stomazorg.
icon_arrow.png
column_bottom.png
B.Braun stopt met productie artikelen irrigatie
Fabrikant B.Braun heeft besloten te stoppen met de productie van artikelen voor irrigatie. De IryPump S en IryFlex-producten worden niet meer gemaakt. Je kunt de IryPump wel gewoon blijven gebruiken. Als de pomp aan vervanging toe is, dan is er een alternatieve pomp beschikbaar.
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
‘Het weghalen van de endeldarm is niet altijd nodig’
Een tumor in het rectum betekende lange tijd dat er onvermijdelijk een stoma moest worden aangelegd. Sinds een aantal jaren is er echter de wait-and-see benadering. Dat betekent: geen operatie als een tumor goed reageert op de bestraling. Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) heeft hiervoor een speciale orgaansparende rectumpoli.
icon_arrow.png
column_bottom.png
Is een van deze geheime Facebookgroepen iets voor jou?
In de geheime Facebookgroepen van de Stomavereniging kun je ervaringen delen en elkaar vragen stellen. Geheim betekent dat het voor andere Facebookgebruikers niet zichtbaar is dat je lid bent van deze Facebookgroep. Er zijn nu drie groepen: StomaJONG, Stoma40+ en StomaKIDS.
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
‘Hierom doe ik vrijwilligerswerk’
Hoe fijn is het als je een stoma krijgt en je met vragen terecht kunt bij iemand in je buurt? Precies daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die anderen graag op weg helpen. Maar wat houdt dat werk in? En wat brengt het werken als vrijwilliger voor de Stomavereniging jou? Ammy is coördinator van de bezoekdienst in de regio Noord en vertelt er graag over.
icon_arrow.png
column_bottom.png
Goed bewegen is lastig. Fysiotherapeut Mirjam vertelt wat je kunt doen
Bewegen is belangrijk als je een stoma hebt. Je voorkomt complicaties, blijft op gewicht, slaapt beter en vermindert de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Een fysiotherapeut kan helpen, maar zij hebben lang niet allemaal verstand van stoma’s. Fysiotherapeut Mirjam van de Moosdijk heeft zelf een stoma en weet hoe lastig het is om goed te bewegen.
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)
Ben jij op zoek naar een dynamische functie op een breed en divers terrein? Ben jij een doorzetter en een netwerker die zich graag wil inzetten om het dagelijks leven voor mensen met een stoma of pouch beter te maken? En die zich hard wil maken voor betere zorg en meer eigen regie voor mensen die worden of zijn geconfronteerd met darmkanker? Dan is het landelijk bureau van de Stomavereniging en Stichting Darmkanker op zoek naar jou.
icon_arrow.png
column_bottom.png
icon_fb.png icon_twitter.png icon_linkedin.png icon_vimeo.png
button_ervaring.png
column_bottom_oranje.png
logo_blauw.png

Stomavereniging 2021 — PrivacyDisclaimerUitschrijven