Bekijk dit bericht in je browser

Nieuwtjes uit
Ingelmunster!
 
Koop lokaal
Steun jij mee onze Ingelmunsterse handelaars en horeca? Winkel dan bij een plaatselijke handelaar of bestel een (afhaal)maaltijd bij een horecazaak.

Alle info van de plaatselijke winkeliers kan je terugvinden op onze website, zo kan je gemakkelijk het lokale aanbod raadplegen.

 
Kruispunt Bruggestraat - Meulebekestraat afgesloten
De aannemer sluit het kruispunt Bruggestraat - Meulebekestraat af voor doorgaand gemotoriseerd verkeer op dinsdag 10 november.
De Bruggestraat is dan volledig afgesloten tussen de toegang naar Delhaize en dokter Haemers. Voor fietsers en voetgangers is een doorgang voorzien.

 
Tegeltuintjes
Een tegeltuintje is een smalle groenstrook aan de straatkant, onmiddellijk tegen de gevel. Je neemt een straattegel weg en plant een (klim)plant in de plaats.
De planten zorgen voor meer kleur en sfeer in de straat, en ook insecten en vogels zijn er blij mee! Sinds kort kan je ook in Ingelmunster een aanvraag indienen om een geveltuintje aan te leggen.
 
Kasteelpark open op 14 en 15 november
Een frisse neus halen in een prachtige omgeving? Kom dan op zaterdag 14 en zondag 15 november wandelen in het kasteelpark. Het park is open voor het publiek tussen 9u. en 17u. Een ideale uitstap voor groot en klein in deze coronatijden.

Respecteer tijdens je wandeling de coronarichtlijnen: blijf in je bubbel en hou voldoende afstand van andere bubbels.

 
Infomagazine
Deze week valt er een nieuwe editie van het Infomagazine in de brievenbus. Je leest er het verhaal van Liselot en haar twee honden Pepper en Finn, meer informatie over de bouw van het nieuwe cultuurhuis, alles over de tegeltuintjes en de moedige getuigenissen van Carmen en Fien.
 
Kort nieuws
- Wegens succes doen we op dinsdag 10 november nog eens van online bingo!

- Heb jij een leuke Halloweenpompoen gemaakt? Dan kan je nog deelnemen aan de wedstrijd 'doen met die pompoen'!

- Door de coronamaatregelen houdt het schepencollege geen vrij spreekuur meer op donderdag. Je kan altijd een afspraak maken via deze contactgegevens.

- De digidoktersessies gaan tijdelijk niet meer door in de bib. Via Vormpingplus kan je thuis de sessies online volgen. Meer info

- Wie zich in een financieel moeilijke situatie bevindt, kan elk jaar een korting krijgen op de verwarmingsfactuur van het Sociaal Verwarmingsfonds. Opgelet! Je moet de verwarmingstoelage aanvragen binnen de 60 dagen na levering.

- Sinds kort is er in de tuin van de Ermitage een troostplek. Mensen kunnen er even stilstaan bij het verlies van hun dierbaren, en troost vinden door een boodschap achter te laten. Op de troostplek staat een gedichtenpaneel en een zitbank, maar ook een rooster. Aan dit rooster kan je iets bevestigen: een lintje, een knuffelbeer, een bloem, een spreuk, een persoonlijke boodschap... een symbolische herinnering die kan helpen om het verlies te verwerken.

Je profiel aanpassen - Uitschrijven