Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ik onthoud 5 punten van de staking van 29 maart ...

  De volgende vijf punten van de staking van 29 maart heb ik onthouden: 1/ De zaken kunnen snel veranderen...

Lees verder

De woelige weg naar zelfstandig wonen voor personen met een handicap

Het recht op zelfstandig wonen zit verankerd in de mensenrechten. Ook wie leeft met een handicap zou in een ideale wereld toegang moeten hebben tot een eigen thuis, een plek waar je graag woont, je veilig en wel voelt en waarbinnen je, met de juiste omkadering, zelf kan bepalen hoe je zou willen leven. Dat de theorie vaak nog veel mooier klinkt dan de realiteit, toont ook het verhaal van Ans Janssens (27), die getuigt over hoe woelig de weg naar zo’n eigen plek verloopt, ook al vindt ze zichzelf nog behoren tot de gelukzakken.

Lees verder

In memoriam Omer Mommaerts

  Omer werd geboren in een bakkersgezin in het Vilvoordse. Als jonge kerel is hij lid geworden van de KAJ...

Lees verder

DeWereldMorgen vertaaldesk biedt een brede waaier aan andere informatie over de wereld

In oktober 2020 lanceerde DeWereldMorgen.be een oproep voor vrijwillige vertalers. Dankzij onze 'vertaaldesk' konden wij sindsdien een brede waaier aanbieden van waardevolle inhoud uit talrijke buitenlandse en Franstalige Belgische websites. Zo komt hier het andere nieuws aan bod dat de mainstream negeert (of tendentieus weergeeft). Een overzicht van de voorbije zes maanden en een oproep voor vertalers uit minder evidente talen dan Engels, Frans en Spaans.

Lees verder

De Martin Luther King waar de mainstream het liever niet over heeft

Bij elke verjaardag van de moord op Martin Luther King, op 4 april 1968, verschijnen lovende commentaren over zijn geweldloos verzet tegen segregatie in het Zuiden van de VS. Vergeten wordt dat King ook een radicaal tegenstander was van de “waanzin van het militarisme” van zijn land. Zijn boodschap is vandaag relevanter dan ooit, nu de VS aansturen op een nieuwe Koude Oorlog.

Lees verder

Een oefening in revolutionaire liefde: de solidariteit van de Commune van Parijs weer tot leven wekken, van Tunis tot het eiland Réunion

  Wij herdenken dit jaar niet alleen de 150ste verjaardag van de Commune van Parijs maar ook 10 jaar opflakkerende opstanden...

Lees verder

Ben ik dan nu weer normaal? Na een psychose? Natuurlijk!

Psychotherapeut Paul Verhaeghe las 'Ben ik dan nu weer normaal?' van Brenda Froyen en beaamt volledig haar vaststellingen. “Nog meer geld pompen (in de psychiatrie) is geen oplossing. Het enige wat echt helpt, zijn geëngageerde mensen de kans geven om langdurig te werken met mensen-in-nood. Het huidige systeem maakt dat onmogelijk.”

Lees verder

MOOOV Filmfestival 2021: Online ontdekkingstocht

Met meer dan 50 wereldfilms, meer dan 50 verhalen die ons meevoeren op ontdekkingstocht, gaat ‘MOOOV Filmfestival 2021’ online van 20 april tot 3 mei. Op een eigen streaming platform en voor het tweede jaar op rij zonder fysiek, offline, luik. Aan kwaliteit heeft het festival daarbij niet moeten inboeten want de competitieselectie bundelt straffe verhalen, er is een sterke focus op Iraanse cinema en met de Chinese filmmaker van Tibetaanse afkomst Pema Tseden (‘Balloon’) gaat de Oeuvre Award naar een markant ‘Tibet Noir’ auteur.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Racisme zit diep geworteld in de samenleving

  Luc Asselman, echtgenoot van Maggie De Block, heeft vorige week ontslag genomen uit de GECORO (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) nadat hij tijdens een digitale vergadering, niet beseffend dat zijn micro openstond, luidop zei...

Lees verder


This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium