ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-12-2019
Immobile eerste leider in klassement ESM Gouden Schoen

De eerste koploper in het nieuwe seizoen van de ESM Gouden Schoen is bekend. Ciro Immobile van Lazio Roma leidt het overzicht van de Europees Topscorer van het Seizoen. Maar de voorsprong op naaste achtervolgers Robert Lewandowski en Jamie Vardy is miniem.


Lees verder
Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Ajax en Valencia in Amsterdam

Ajax speelt dinsdagavond (21:00u) de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. In de eigen Johan Cruijff ArenA staat tegen Valencia CF een ticket voor de knockout-fase op het spel. In 2003 kwamen deze Spanjaarden al eens op bezoek in Amsterdam.

Lees verder
Wanneer is Ajax door? Dit zijn de mogelijke scenario's in Groep H

Dinsdagavond speelt Ajax het laatste duel in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers nemen het in eigen huis op tegen Valencia, terwijl ook voor Chelsea nog alles mogelijk is. Kan jij de spannende poule niet helemaal meer volgen? ELF Voetbal zet alle scenario’s op een rijtje. 

Lees verder
De ervaring van Ajax-doelman Bruno Varela in de Champions League

Bruno Varela gaat dinsdagavond mogelijk zijn officiële debuut maken in het shirt van Ajax. Collega André Onana kampte namelijk met een spierblessure, maar lijkt op tijd fit voor het Champions League-treffen met Valencia CF. Als het nodig is, zal Varela echter klaarstaan om de sterkhouder te vervangen onder de lat.

Lees verder
Eindejaarsnummer ELF Voetbal met leider Tadic, familieman Stengs, duo's Aitor & Gonzalo en Boëtius & St. Juste en meer!

Het speciale eindejaarsnummer van ELF Voetbal is uit. In de nieuwe editie spreekt Dusan Tadic over leiderschap, praten familieleden en vrienden over Calvin Stengs, brachten we een bezoek aan Aitor Cantalapiedra en Gonzalo García, aan het Mainz-duo Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste, blikt Flemming Povlsen terug op zijn tijd bij PSV en is het opvallende levensverhaal van Feyenoorder Luis Sinisterra te lezen.

Lees verder
Hoe de Croky Cup het seizoen van Anderlecht lijkt te moeten redden

RSC Anderlecht speelde zondagmiddag in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen Charleroi. De Belgische topclub blijft zodoende bungelen in de onderste regionen van de middenmoot in de Jupiler Pro League. Vorige week werd er echter wel een succesje geboekt in de strijd om de Croky Cup.

Lees verder
Hoe Jerdy Schouten zijn stempel nog niet kan drukken bij Bologna

Jerdy Schouten verloor zondagmiddag met Bologna in eigen stadion met 2-3 van AC Milan. De middenvelder mocht van trainer Sinisa Mihajlovic in de basis beginnen, maar werd halverwege al naar de kant gehaald. Zijn transfer naar de Serie A is zodoende nog geen daverend succes.

Lees verder
Krijgt de Bundesliga eindelijk een andere kampioen?

De Bundesliga lijkt op weg naar het spannendste seizoen in jaren. Bayern München beleeft een wisselvallige seizoenshelft en dreigt voor het eerst sinds 2012 naast het kampioenschap te grijpen. De volgende clubs vormen momenteel de top zes en willen Der Rekordmeister dolgraag het hele seizoen onder zich houden. 

Lees verder
De knotsgekke weken van Vincent Janssen in Mexico

Van anonieme invaller tot volksheld. Het is de bijzondere ontwikkeling die Vincent Janssen de afgelopen weken doormaakte. De voormalig topscorer van de Eredivisie is met CF Monterrey nog altijd in de race om het Mexicaanse kampioenschap, waarin deze maand de beslissing valt. 

Lees verder
Wat is er met Manchester City aan de hand?

Elf werd veertien. Manchester City staat nog voor de kerst al veertien punten achter koploper Liverpool. Een derde landstitel op rij lijkt enorm ver weg. Pep Guardiola gooide de handdoek al in de titelrace, de bookmakers zien de ploeg van 198 punten in twee seizoenen hoogstens nog als outsider. Wat is er allemaal aan de hand? We bespreken de oorzaken.

Lees verder
Ndayishimiye, Jörgensen en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 16

Speelronde nummer 16 in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende spelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Liverpool FC - Sheffield United01-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Newcastle United - Leicester City01-01-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen
 
Arsenal FC - Manchester United01-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Manchester City - Everton FC01-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Southampton FC - Tottenham Hotspur01-01-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen