NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

‘In Amsterdam lijkt een huurplafond bereikt’

De woninghuren in Amsterdam stijgen nauwelijks meer. Tussen medio 2016 en medio 2017 is de gemiddelde huurprijs per m2 met 1,4 procent gegroeid naar 22,28 euro. Van de G4-steden steeg alleen de huur in Utrecht nog hard.

Lees meer

Huurprijs woningen buiten Randstad hard omhoog

De huurprijzen van vrijkomende geliberaliseerde huurwoningen buiten de Randstad zijn tussen medio 2016 en medio 2017 met gemiddeld 10,22 procent gestegen tegen 4,67 procent in de Randstad. Dat blijkt uit cijfers van huurplatform Pararius.nl.

Lees meer

Drie handelshuizen kiezen voor Amsterdam

De financiële dienstverleners Tradeweb Markets, Radix Trading en Hard Eight Trading vestigen zich na de Brexit in Amsterdam.

Lees meer

‘Hudson’s Bay moet zich uit Europa terugtrekken’

Activistisch aandeelhouder Jonathan Litt wil het bestuur van Hudson’s Bay aan de kant schuiven en dat de Canadese warenhuisketen zich geheel uit Europa terugtrekt.

Lees meer

Vierde home shop center Ahold naar Eindhoven

Ahold realiseert een home shop center van 18.000 m2 in Eindhoven. Het gaat om vierde logistieke complex van de supermarktketen voor de bezorging van online bestelde boodschappen.

Lees meer
(advertorial)

Iedere werkdag het laatste vastgoednieuws?

Meld u dan aan voor een gratis proefmaand. U ontvangt niet alleen iedere werkdag om 7.30 uur de nieuwsbrief vol met nieuws en transacties, maar krijgt bovendien toegang tot de volledige website!
 

‘Logistiek centrum van 70.000 m2 voor Lidl in Venlo’

Lidl laat in twee fasen een e-fulfilmentcentre van 70.000 m2 op Trade Port Noord in Venlo realiseren. De Duitse supermarktketen heeft veel logistieke centra nodig voor zijn e-commerce-activiteiten.

Lees meer

JLL: speculatieve nieuwbouw logistiek leidt tot overaanbod

Tussen begin 2017 en eind 2019 wordt ongeveer 900.000 m2 aan logistiek vastgoed op risico ontwikkeld, blijkt uit cijfers van JLL. De vastgoedadviseur waarschuwt voor een overaanbod.

Lees meer

Tristan Capital koopt tien kantoren Amsterdam en Utrecht

Union Street Edge heeft de Edge-portefeuille met acht kantoren in Amsterdam verkocht aan CCP 5 Long-Life die geadviseerd wordt door Tristan Capital Partners. In Utrecht kocht het nieuwe Tristan-fonds nog twee kantoren.

Lees meer

Winkelhuren alleen omhoog in Amsterdam en Utrecht

De tophuurprijzen in de belangrijkste hoofdwinkelstraten laten vooralsnog geen stijging zien. Uitzonderingen zijn Amsterdam en Utrecht, waar de tophuren stegen naar respectievelijk 3.050 en 1.500 euro per m2 per jaar.

Lees meer

Minste vertrouwen in makelaars en ontwikkelaars

Het imago van makelaars en projectontwikkelaars is bar slecht. Waar verplegers en huisartsen door 85 tot 70 procent van de Nederlanders worden vertrouwd, is dat bij makelaars en ontwikkelaars respectievelijk slechts 6 en 4 procent.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Junior Asset Manager Winkels
Beleidsadviseur vastgoed
Vastgoedeconoom / Financieel Analist

HET NIEUWS VAN

Voornaam Achternaam

Deze week heeft het kabinet de Staat van de Woningmarkt gepubliceerd. Dit rapport heeft tot doel ‘mogelijke onevenwichtigheden op de woningmarkt tijdig te signaleren’. Verder kun je uit het rapport concluderen dat er meer woningen gebouwd  moeten worden.

Ik denk niet dat dit rapport aan een van de gestelde doelen zal bijdragen. Het rapport is doordrenkt van jargon, veel cijfers zijn oninteressant en veel woorden trappen open deuren in. Het gaat de huurder namelijk uiteraard om de prijs-kwaliteitverhouding van een woning en de belegger om risico en rendement en niet om de termen die voortvloeien uit complexe en achterhaalde regelgeving..

Bekende thema’s als betaalbaarheid en scheefwonen komen weer langs, net als de bekende scheidslijnen vrije of gereguleerde sector en corporatie- of overig bezit. Dat leidt tot allerlei geforceerde hokjes waarbinnen de onderzoekers het woningaanbod proberen te gieten. Deze hokjes vertroebelen juist het overzicht en zijn geen aanmoediging voor (buitenlandse) beleggers om meer woningen te bouwen.

Positief is dat minister Blok er in is geslaagd om de overvloed aan regelgeving stapje voor stapje af te bouwen (bijvoorbeeld door het puntenstelsel en de onvoorwaardelijke huurbescherming iets te flexibiliseren). Dat dit beleid zich stapje voor stapje vertaalt in de cijfers is een voor de hand liggend lichtpuntje.

Voornaam Achternaam

Functie

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.