Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is
Cultureel Centrum Corrosia
Facebook YouTube Instagram
Nieuwsbrief
 
Het beloven twee spannende 😉 weken te worden in Corrosia. Vrijdag 4 september de verkiezing van de Verrassingsfilm November en vrijdag 13 september de gratis workshop (Lelijke) Brieven Schrijven. En we kunnen het niet laten: we tippen weer twee bijzondere voorstellingen.
FILM
VR 13 SEP / 11 & 20 U / WICKED LITTLE LETTERS (12+)
De ongehuwde Edith woont nog bij haar ouders en vult haar dagen met schoonmaken en bijbelverzen. Het is 1920. Wanneer de vrijgevochten Rose naast haar komt wonen, besluit Edith haar onder haar hoede te nemen om te voorkomen dat Rose's dochter later net zo eindigt als haar moeder. Edith heeft louter goede bedoelingen, en toch valt de ene na de andere ‘haatmail’ op haar mat. Schrijfster Sharrock gebruikt deze anekdote over een Brits kustplaatsje, dat in beroering raakt door obscene brieven, als basis voor een mysterie en om de genderrollen van die tijd te bekritiseren.

En omdat we het brievenschrijven een beetje verleerd zijn klimmen we tijdens de gratis workshop (Lelijke) Brieven Schrijven weer in de pen. De workshop vindt plaats van 18.15 tot 19.45. Er zijn nog enkele plekken vrij!
Opgeven voor de workshop via deze link. Kaarten voor de film koop je zelf online of aan onze kassa.

Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
wicket little letters
THEATER
DI 17 SEP / 20 U / BERLIN/FIEN LEYSEN - ALABAMA
Hein Janssen schreef in de Volkskrant: “Fien Leysen houdt het publiek ruim anderhalf uur in spanning in opzienbarend persoonlijk Alabama” en gaf de voorstelling ★★★★☆

In Alabama spit theatermaker Fien Leysen het leven van haar vader, journalist Kris Leysen, grondig door en vraagt zich af waarom we eigenlijk zo weinig van onze ouders weten.
Na zijn dood besluit ze zijn reis uit 1978 naar Birmingham, Alabama, waar hij een reportage over armoede en raciale scheiding maakte, opnieuw te doen. Ze duikt in de archieven van de Vlaamse omroep en volgt zijn stappen, wat leidt tot een theatervoorstelling waarin film, muziek en tekst samenkomen. Leysen combineert haar persoonlijke zoektocht met hedendaagse thema's zoals segregatie en schietpartijen op scholen. De voorstelling is zowel een reis door het verleden als een reflectie op het heden en eindigt met een ontroerende vertolking van Alabama Rain, een liedje dat haar vader vaak draaide.
KAARTEN KOOP JE HIER
Alabama | Berlin | theater | corrosia | almere haven
THEATER
DO 19 SEP / 20 U / Dood Paard – Women in Troy, as told by our mothers
Waar zouden de accenten gelegen hebben als het mythische verhaal over de belegerde stad Troje al die jaren verteld was door vrouwen?
Women in Troy, as told by our mothers, “een intelligente en fascinerende vertelling over mannelijk kwaad” (Volkskrant), doet precies dát! De moderne versie van deze bekende klassieker, geregisseerd door de Portugese Tiago Rodrigues, verbindt oude mythes met hedendaagse thema's, en toont hoe slachtoffers en helden door de tijden heen van rol kunnen wisselen.
KAARTEN KOOP JE HIER
Dood Paard | Woman in Troy | Corrosia | Theater | Almere | Haven
FILM
VR 20 SEP / 11 & 20 U / CIVIL WAR (16+)
In Civil War, een film van Alex Garland, wordt een door burgeroorlog geteisterd Amerika getoond door de lens van twee fotografen, Lee en Jessie, die naar Washington D.C. reizen om de president te spreken. De film richt zich niet op moralisme of politieke duiding, maar op de rauwe beelden van een land in verval, waar beschaving is afgebrokkeld en wetteloosheid heerst. Terwijl de oorzaak van het conflict onduidelijk blijft, wordt de focus gelegd op de gevolgen ervan en de ervaringen van de personages. Garland vermijdt expliciete verwijzingen naar actuele gebeurtenissen, zoals het Trump-tijdperk, en laat de betekenis van de beelden aan de kijker over. De fotografie in de film vangt momenten van dreiging en geweld, zonder sentiment of heldhaftigheid, en benadrukt de vergankelijkheid van wat wordt vastgelegd. Het resultaat is een indringende film die meer vragen stelt dan antwoorden geeft, met een open einde dat de interpretatie aan de kijker overlaat.
Inclusief nagesprek
Na Civil War organiseren we in de zaal een nagesprek onder leiding van filosofie- en filmdocent Niels Hexspoor. We bespreken de impact en betrouwbaarheid van beelden van heftige gebeurtenissen en onze eigen gedragingen bij het vastleggen van dergelijke situaties. Het nagesprek biedt je de gelegenheid om wat dieper na te denken over de ethische en emotionele impact van de beelden die ons dagelijks bereiken.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Civil War
VRIJDAG NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 6 SEP / 11 & 20 U / THE MONK AND THE GUN (AL)
Omdat wij bij Corrosia ook democratisch te werk willen gaan, worden er voorafgaand aan en na afloop van de AVONDFILM verkiezingen gehouden voor de Verrassingsfilm van November.
Vier films krijgen vanaf 19:00 een eigen plek in het gebouw. Daar voeren ze hun campagne, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat er om de gunst van kiezer gestreden wordt. Zo hebben we een heuse noodlebar, kan je vissen naar prijzen, wordt je even een echte schilder en test je de sterkte van jouw maag. En je gaat natuurlijk naar de film!
Tickets voor de ochtendfilm koop je hier
Tickets voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Monk and the gun
KIJK UIT!
ALVAST NOTEREN
Ben je een dansliefhebber? Hier vind je ons zeer gevarieerde dansaanbod 24/25! 

Wat is nou de Verrassingsfilm? Dat is natuurlijk een verrassing! De eerste is al op zondag 29 september!

Ook de Volkskrant heeft zin in het nieuwe theaterseizoen! Op 18 augustus j.l. publiceerden ze een lijst met hun eigen najaarsfavorieten. Waaronder Ocean Breeze van NITE! En die zie je natuurlijk in Corrosia! 

Boogaerdt/Van der Schoot is terug in Corrosia
met een bewegingsvoorstelling die zijn inspiratie haalt uit de meest obscure tekst uit de bijbel: Het Hooglied. #interessant! 
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere Haven
(036) 5215929
kaarten kopen & info: www.corrosia.nl

Klik hier als u zich wilt afmelden
Realisatie nieuwsbrief: TuesdayMail