Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is
Cultureel Centrum Corrosia
Facebook YouTube Instagram
Nieuwsbrief
 
Vrijdag naar de film? Let op: we draaien een andere!
VR 20 SEP / 11 & 20 U / The Movie Teller(12+)
We kunnen vrijdag 20 september de film Civil War helaas niet vertonen. Als vervanging hebben we The Movie Teller geprogrammeerd.

In The Movie Teller zegeviert nostalgie in deze boekverfilming over de magie van cinema. Hoofdpersoon María Margarita keert terug naar het mijnstadje van haar jeugd, waar herinneringen tot leven komen. De film, gebaseerd op de roman van Hernán Rivera Letelier, verkent de kracht van cinema en hoe deze ons terugbrengt naar het verleden.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
The Movie Teller | film | filmhuis | art house | almere | haven
FILM
VR 27 SEP / 11 & 20 U / All of us strangers (14+)
Stuur een appje naar je beste (film)maatje en plan een date voor All of Us Strangers! Zorg ook dat je zakdoekjes bij de hand hebt, want deze film met Paul Mescal en Andrew Scott is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. 
In All of Us Strangers volgen we Adam, een eenzame veertiger in Londen, die plotseling oog in oog komt te staan met zijn overleden ouders in hun oude huis. Deze onverwachte reünie geeft hem de kans om oud verdriet op te ruimen en eindelijk een beetje closure te vinden. Verwacht geen zweverig gedoe, maar een rauwe en realistische duik in diepe emoties, met scènes die je raken en ontroeren. Voeg daar de prachtige beelden en het indrukwekkende acteerwerk aan toe, en je hebt een film die je niet snel zult vergeten.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
All of us Strangers | film | filmhuis | almere | haven
VERRASSINGSFILM
ZO 29 SEP / 11 U / ????
Geef je op zondag ochtend over aan onze deskundige filmkeuze! Ja, we geven hints en tips, maar je weet pas echt wat je gaat zien als je in de zaal zit en de film begint. Hou jij van een uitdaging en een lekker ontbijtje voorafgaand aan de film? Dan is ons nieuwe verrassingsfilm-concept iets voor jou! Koop een kaartje, schuif aan bij het ontbijt in het café en om 11 uur starten we de film!
Hints vind je hier. Daar koop je ook je kaartjes. 
Verrassings film | Corrosia | filmhuis | almere | haven
THEATER
WO 2 & DO 3 OKT / 20 U / PRISCILLA VAUDELLE | FRASCATI PRODUCTIES | SUBURBIA – Osso
In Osso probeert een gebroken gezin weer tot elkaar te komen. Moeder Maggie besluit voor haar reis naar New York haar huis onder te verhuren en de kinderen tijdelijk bij hun vader Steven onder te brengen. Probleem: ze is vergeten iedereen op de hoogte te stellen van haar plan.
Wat ooit vanzelfsprekend was toen ze samen de zorg deelden, blijkt nu een complex proces vol scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige dansen die de dynamiek binnen het gebroken gezin blootleggen. Het stuk, geschreven door Tim van den Heuvel en geregisseerd door Priscilla Vaudelle, richt zich niet op de oplossing van alle problemen, maar op de pogingen om als familie opnieuw verbinding te vinden.
Met 28% van de gezinnen in Almere die uit één ouder bestaan, zal deze huiskamerkomedie voor velen herkenbaar zijn. Osso, een productie van Frascati Producties in samenwerking met Suburbia, biedt een scherp en ontroerend inkijkje in de realiteit van gescheiden ouders, waarbij de twee tieners elk op hun eigen manier omgaan met de spanningen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, zodat je zonder oppasstress naar het theater kan!
Kaarten voor 2 oktober koop je hier 
Kaarten voor 3 oktober koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Frascati Producties | Priscilla Vaudelle | Suburbia | Osso | Corrosia
FILM
VR 4 OKT / 11 & 20 U / Judas and the black messiah (16+)
In oktober sluiten we aan bij de Black Achievement Month. Samen met Comité 30 juni-1 juli Flevoland en Stichting Ketikoti Festival Flevoland hebben we een bijzonder filmprogramma samengesteld. Op 4 oktober starten we met de film Judas and the Black Messiah.
In Judas and the Black Messiah speelt Daniel Kaluuya de rol van Fred Hampton, de charismatische leider van de Illinois-afdeling van de Black Panther Party. Al na enkele minuten op het scherm wordt duidelijk waarom Kaluuya zijn Oscar voor beste mannelijke bijrol meer dan verdiend heeft.
Hampton, eind jaren zestig een krachtige en invloedrijke zwarte communist, houdt vurige toespraken zoals: "You can murder a revolutionary, but you can't murder a revolution!" Hiermee inspireert hij zijn volgelingen en trekt hij tegelijkertijd de aandacht van FBI-topman J. Edgar Hoover. Hoover vreest de opkomst van een 'zwarte Messias' die de Amerikaanse onderklasse zou kunnen verenigen tegen het gevestigde (voornamelijk witte) systeem.
Judas and the Black Messiah is een activistische film die de complexiteit van het geweld aan beide zijden van het conflict toont. Het verhaal is krachtig en gelaagd, met poëtische momenten en een jazzy soundtrack die de intense sfeer van het tijdperk onderstreept. De film biedt een indringend inzicht in de turbulente periode van de jaren zestig in Amerika.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Judas and the black messiah | film | filmhuis | almere | haven
JEUGDFILM
VR 4 OKT / 15 / Hanna & de Monstervriendjes (AL)
Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek en het thema van deze 70ste (!) editie is: ‘Lekker eigenwijs!’. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. Maar niet alleen in kinderboeken vind je super-eigenwijze types, je vindt ze ook in films! En daarom draaien we ter gelegenheid van de Kinderboekenweek de film Hanna & de Monstervriendjes. Een lekker eigenwijze animatiefilm over de vierjarige Hanna die in haar eentje heel Monstervile op z’n kop zet.
Kaarten en meer info 
KIJK DE TRAILER
Hanna en de monstervriendjes
JEUGDTHEATER
ZA 5 OKT / 15 U / House of Nouws – Hendrik IV Ongeschikt voor kinderen (8+)
In Hendrik IV – Ongeschikt voor Kinderen brengen Berthold en Landolf een extravagante show voor koning Hendrik IV, compleet met neonletters, dansmoves en vette beats.
De koning, gek en vol bizarre ideeën, probeert de wereld naar zijn hand te zetten, dus als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn.
In deze voorstelling zou alles zomaar ineens volledig uit de hand kunnen lopen. Of weten Berthold en Landolf de boel nog net op tijd te sussen?
De reacties in de pers waren uiteenlopend maar allemaal heel positief: Brechtje Zwaneveld van Theaterkrant noemt het een verfrissend relaas over waanzin en zelfredzaamheid, terwijl Annette Embrechts de voorstelling in de Volkskrant omschrijft als een energieke satire op grootheidswaan. Deze remake van Sanne Nouws' succesvolle productie uit 2017 roept het publiek in ieder geval op om zich uit te spreken over wat wel en niet acceptabel is.
Hier koop kaarten 
KIJK DE TRAILER
House of Nouws | Hendrik | Jeugd | Theater | Almere | Haven
KIJK UIT!
ALVAST NOTEREN
Het Cinikid Festival programma staat online! Laat de herfstvakantie maar beginnen. 

In een wereld vol fake news en complotdenken onderzoeken de makers van ‘ECHT(!)’ de complexiteit van realiteit in een muzikale theatertrip

En nog een existentiële vraag: zijn we nog wel nodig? URLAND speelt met kunstmatige intelligentie (AI) en vraagt zich af wat het nog betekent om kunstenaar te zijn nu we steeds meer digitaliseren.
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere Haven
(036) 5215929
kaarten kopen & info: www.corrosia.nl

Klik hier als u zich wilt afmelden
Realisatie nieuwsbrief: TuesdayMail