ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-05-2022
In gesprek met voetbalnomade en oud-Feyenoorder Luis Pedro

Voor de Over De Grens Special van ELF Voetbal hebben we voetballers van over de hele wereld gesproken. In de zoektocht naar voetbalnomaden kwamen we uit bij Luis Pedro. Een gewiekste rechtsbuiten die vanuit Angola in Nederland terecht kwam. Na periodes bij Feyenoord, Excelsior, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo ruilde hij de Nederlandse velden in voor het buitenland. Roemenië, Bulgarije, Slowakije en inmiddels Slovenië. We spraken hem over zijn tijd in het land.


lees verder
Samenvatting: Ajax pakt 36e landstitel tegen Heerenveen

Ajax is kampioen van de Eredivisie. In het thuisduel met Heerenveen wonnen de Amsterdammers overtuigend: 5-0. Vervolgens kon het kampioensfeest losbarsten. Bekijk de samenvatting van de vijfklapper hier!

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
De dikste auto's van profvoetballers

Naast het rennen achter een bal hebben voetballers nog een andere hobby: rondrijden in de dikste bolides. Wij hebben de duurste, mooiste en meest bijzondere auto's van profvoetballers op een rijtje gezet. De ene na de andere waanzinnige wagen komt voorbij. 

lees verder
PANNA! 65 met Malen, Guti, Xavi Simons, tips van Sisca, schoolvoetbal met Mattijs en veel meer!

De slotfase van het seizoen is aangebroken. Wie wordt er kampioen? Wie wint de Champions League? Wie de Europa en de Conference League? En de Premier League? De cover van PANNA! 65 vat dit allemaal samen: prijzenregen. In de nieuwe editie van het leukste kidsvoetbalmagazine van Nederland zijn interviews te lezen met Doneyll Malen, Xavi Simons en Erick Gutiérrez. Sisca Folkertsma geeft je tips om fit te blijven in de zomer, Slotta en Bassistentje kijken vooruit op de KPN eDivisie finals, NEC-doelman Mattijs Branderhorst over schoolvoetbal en nog veel meer!

lees verder
Analyse: wat zijn de meest Nederlandse teams van de Eredivisie?

De Eredivisie wordt steeds internationaler. In de Nederlandse competitie worden steeds meer minuten gespeeld door spelers uit het buitenland. Dit seizoen staat dat aantal op 44,1% volgens CIES. Daarmee is de Eredivisie een stuk meer 'verbuitenlandst' dan bijvoorbeeld de Spaanse LaLiga of de Franse Ligue 1, waar spelers uit het geboorteland een stuk vaker de kans krijgen. 

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Primeur: de teaser van Strijder, de voetbalfamiliefilm met Soufiane Touzani

Profvoetballer worden. Het is de droom van menig kind. Ook van de twaalfjarige hartsvrienden Dylan en Youssef. In de stoere en meeslepende familiefilm Strijder is te zien hoe de twee proberen hun droom waar te maken.

lees verder
Terugblik op de feestelijke PANNA! Sterrenteam voetbaldagen in de meivakantie

In de meivakantie organiseerde het PANNA! Sterrenteam weer een aantal voetbaldagen door heel Nederland. Honderden kinderen beleefden een onvergetelijke voetbaldag en gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag. Het was een geslaagde week voor alle deelnemers, trainers en deelnemende clubs!

lees verder