Draaihals: vreemde eend in de bijt | Fotografietips zonsopkomst | Wandelen bij Woudrichem
Tv-tip 10 sept

Tv-tip 10 sept

‘Govert naar de kern van de aarde’: een wetenschapsserie van Govert Schilling >
 
 
Roots
Het verhaal achter de winnende foto
Klauterende streepmuis

Deze foto van een klauterende streepmuis is één van de 108 winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2023. De plaat kreeg daardoor een plaats in de Roots Natuuragenda 2024, maar hoe werd hij gemaakt? 
Foto: Anita Grotewal

Roots
In (voorzichtige) opmars
Grote zoogdieren in Europa

De populaties van veel grote zoogdieren in Europa nemen weer voorzichtig toe. Welke factoren bepalen of lynx, eland en wolf zich weer kunnen verspreiden? Uiteindelijk gaat het erom hoeveel ruimte wij mensen de wilde dieren gunnen.
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
Kies je cadeau!

Neem nu een abonnement en haal drie maanden lang de natuur in huis. Raak geïnspireerd door adembenemende natuurreportages en leer over de natuur om je heen, maak betere foto’s dankzij onze fotografietips en loop, met onze unieke Roots-routes, door de mooiste natuurgebieden. Én ontvang de Roots Natuuragenda óf Scheurkalender 2024, samen voor slechts € 20.

Roots
Vreemde eend in de bijt
De draaihals

De draaihals is een soort specht, maar gedraagt zich heel anders dan de andere spechten. In Nederland is hij tegenwoordig een zeldzame broedvogel, en bovendien zijn draaihalzen bijzonder schuw.
Foto: iStock

Roots
Afwisselend rivierenlandschap met drie uiterwaarden
Wandelen bij Woudrichem (Noord-Brabant)

“Fluweelzacht strijkt het najaarszonnetje over de ochtendmist. Een paar eenzame grote wilgen priemen door het witte waas. Alles is gedoopt in pastelkleuren. De laatste zomerbloemen, zoals het paarse kaasjeskruid en het gele boerenwormkruid, vormen kleine felle accentjes in het gras.” 
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Zo doe je dat
Fotograferen bij zonsopkomst

Je moet er weliswaar vroeg voor uit de veren, maar dan heb je ook wat. Er is geen mooier moment van de dag om te fotograferen dan de vroege ochtend. Als de zon net haar eerste stralen laat zien, krijgen je foto’s een bijna magische sfeer.
Foto: Harriëtte Giesbers of Piet Haaksma (zonneharp)

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden