Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 25 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Stakeholders kritischer over controlerende accountant dan algemeen publiek
Het algemene publiek heeft positiever geoordeeld over de reputatie van de controlerende accountant dan de stakeholders die dichter bij de accountant staan.
Lees meer
 
 
Incidentmanagement: waarom een incident geen hete aardappel of wicked problem is, maar juist een kans!
De afgelopen weken zijn naar aanleiding van het eerste rapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) termen als ‘hete aardappelen’ en ‘wicked problems’ gevallen. Het gemiddelde publiek zal zich in vertwijfeling afvragen: is de accountancy sector (nog steeds) in denial? Dat is niet helemaal terecht.
Lees meer
 
Seminar Auxilium| 16 december | Houten | De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Advertorial

Auxilium is van mening dat de (MKB) accountant trots mag zijn op de titel. Waarom wij dat vinden en hoe u dit nog beter uit kunt dragen is het thema van het seminar (dagvoorzitter Jort Kelder) dat Auxilium op vrijdag 16 december in Houten organiseert: De MKB accountant: gewaarborgde kwaliteit! Om ons statement kracht bij te zetten, legt Pieter Jongstra (voorzitter NBA) aan het einde van de dag met alle aanwezige accountants de beroepseed af.

Lees meer =>

 
MKB-Nederland gaat DGA ondersteunen bij afkoop of omzetting PEB
MKB-Nederland gaat DGA’s actief informeren over de mogelijkheden die er zijn om hun huidige pensioen in eigen beheer af te kopen of om te zetten. Afkoop via crowdfunding is bijvoorbeeld een van de mogelijkheden.
Lees meer
 
 
Anton Dieleman: Wat zegt de controleverklaring van vandaag over de continuïteitsonzekerheid van morgen? 
Continuïteit is één van de meest cruciale basisprincipes voor het opmaken van de jaarrekening. Continuïteitsonzekerheid geniet als onderwerp de laatste jaren een meer dan gemiddelde belangstelling. Een paar jaar geleden vanwege de economische crisis, en vandaag de dag omdat verschillende ontwikkelingen dit onderwerp voor bestuurders van ondernemingen en hun accountants actueel houden. In dat kader […]
Lees meer
 
Hoe wordt een slim kantoor snel SBR-ready? Advertorial

In 2015 is het wetsvoorstel ‘elektronisch deponeren jaarrekening’ aangenomen door de tweede kamer. Dit betekent dat er nu echt een eind gaat komen aan het papieren tijdperk. Om de SBR rapportages zo efficiënt mogelijk en digitaal aan te kunnen leveren aan de KvK en de banken, bieden wij u de MijnUploadService. MijnUploadService (MUS) is eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Dit voor een zeer laag vast bedrag per jaar, ongeacht het aantal berichten wat verstuurd wordt. Inmiddels maken meer dan 50 kantoren gebruik van deze MUS-functionaliteit.

Meer details over MijnUploadService en de prijs? Klik hier =>

 
Eerste nieuwsbrief veranderingen loonheffingen 2017 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft een eerste nieuwsbrief met veranderingen op het gebied van loonheffingen in 2017 gepubliceerd. In deze nieuwsbrief gaat de fiscus onder meer in op de onderwerpen: AOW-leeftijd naar 65 jaar en 9 maanden, start-ups en gebruikelijk loon en Afschaffen jaarloonuitvraag.
Lees meer
 
 
Vertraging afgifte en bevestiging BTW-nummer
Wie donderdag 17 november of in de dagen daarna zijn onderneming heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel moet iets langer wachten totdat de bevestiging van het BTW-nummer op de deurmat valt. Zo meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Werk gemakkelijk samen met uw klant! Advertorial

Als accountant vervult u een belangrijke adviserende rol in het leven van de ondernemer.

Met het pakket Accountant en de online administratie van SnelStart werkt u gemakkelijk samen met uw klant. Uw klant geeft u eenvoudig online toegang tot de administratie, zodat uw kantoor op afstand mee kan kijken. Ruim 55.000 gebruikers en 3.000 kantoren gingen u voor!

Klik hier om SnelStart nu 30 dagen gratis te proberen!

 
Frans Heitling: Meer regels voor de MKB (= core business) accountant
Het MKB is de core business van de Nederlandse accountants. Dit stelt rechter Michiel Werkhoven, voorzitter van de Accountantskamer te Zwolle deze week in de papieren Accountancy Vanmorgen. Immers de meeste AA’s en RA’s in het openbaar beroep werken vooral in de MKB-praktijk. En slechts een relatief klein deel houdt zich bezig met de audit […]
Lees meer
 
 
Rekenregels per 1 januari 2017 gepubliceerd
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de rekenregels per 1 januari 2017 gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: BTW-tarief levering embolisatieproducten 21%
Het leveren van embolisatieproducten is belast met 21% BTW. Zo meldt de Belastingdienst. Embolisatieproducten worden ingebracht om een bloedvat af te sluiten of om een gezwel te behandelen of te laten verdwijnen.
Lees meer
 
 
Meer vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven
Het gaat goed in de bouwsector. Het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een vergunning is afgegeven, steeg in het derde kwartaal voor het eerst in een jaar tijd. Ook het vertrouwen van de bouwondernemers is nog nooit zo hoog geweest. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor bouw.
Lees meer
 
CRM 2.0: 360 graden inzicht cruciaal voor verzilveren advieskansen Contentpartner
Mark Bisschop van Docco slaat de spijker op zijn kop. In zijn recente blog geeft hij aan dat CRM 2.0 hard nodig voor het accountants- of administratiekantoor van vandaag. De uitkomsten van de Exact MKB Barometer 2016 laten een vergelijkbare uitkomst zien. Maar liefst 65% van de ondernemers stelt dat de accountant meer kennis van de branche […]
 
Meer rendement uit social media Opleiding
Bent u benieuwd wat de inzet van social media voor uw organisatie kan betekenen?  En hoe u sociale netwerken kunt  inzetten om positieve ‘buzz’ te creëren rondom uw organisatie? Werk aan uw socialmediastrategie LinkedIn, Twitter, Facebook, Youtube en andere social media: in deze workshop leert u welke platforms voor u nuttig kunnen zijn. En hoe […]
 
Fiscalist/Belastingadviseur – Amsterdam Vacature
Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ondernemende Fiscalist/Belastingadviseur (Amsterdam, fulltime, m/v) Kop of Munt de financiële dienstverlener met een sterke identiteit waar innovatie, goede ideeën, inspiratie en het werk zelf de drijfveren zijn. Kwaliteit en klantgerichtheid zitten in ons DNA. Verder houden we van een informele en open werkwijze: Persoonlijk contact en prettige, […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn