Del denne e-mail:

Kære  

Det er ved at være tid til at tænke på indgræsning af hesten, og i den forbindelse opstår der mange spørgsmål om hvordan, hvor længe det tager osv. I artiklen Græsningsstrategi, her i nyhedsbrevet, kan du få svar på dine spørgsmål og læse om hvordan du bedst græsser din hest ind. Vi har blandt andet lavet et skema med en indgræsningsvejledning, der er super nem at følge.

Vores foderkonsulent Sanne går i aften LIVE på instagramprofilen; brogaarden_dk sammen med Brogaarden ambassadør, International dressurrytter Dennis Fisker. Emnet er fodring og træning af præstationsheste. Det vil selvfølgelig være muligt at stille spørgsmål undervejs, så hop ind og følg med :-)

Rigtig god læselyst
BROGAARDEN

GRÆSNINGSSTRATEGI

Der har været mange gode råd gennem tiden, med hvordan man kan lette indgræsningen af vores heste, for at minimere risikoen for problemer. Et af rådene har været, at man kan starte op med at give hesten græs/grøntpiller, samt andre græsalternativer, mens at hesten står på stald. Men disse tiltag vil ikke kunne forhindre evt. fordøjelsesmæssige problemer som kolik, diarré og evt. forfangenhed, hvis man ikke samtidig sørger for at vænne hesten langsom til græs. Du kan altså ikke undgå at skulle tilvænne din hest langsomt til det grønne saftige forårsgræs. Grunden til at man ikke kan bruge græs supplementer som ”erstatning” for indgræsning er, at sukkerindholdet, samt væskeindholdet i disse produkter er stabilt, og generelt lavere end hvad der findes i det friske produkt på marken. Forårsgræs har et meget højt vandindhold (81-83 %) (kilde 1), højt proteinindhold (op til 25 %) (kilde 1) og sukkerindholdet varierer meget afhængig af sol, regn, jordbundsforhold, græssorter, osv. Vandindholdet i tørrede græsprodukter ligger typisk på 8-10 % (kilde1), proteinindholdet mellem 10-18 % (kilde 1&2), og sukkerindholdet ligger stabilt. Så det er altså to vidt forskellige produkter der er tale om her, og en hest har altså brug for langsom tilvænning til nyt foder, hvis vi skal minimere risikoen for fordøjelsesproblemer. 

Herunder har vi lavet en indgræsningsvejledning, som du kan bruge som rettesnor når du skal græsse din hest ind. Det er som sagt kun en vejledning, og er din hest ekstra sensibel overfor fodringsskifte, eller lider den af en særlig sygdom som forfangenhed, EMS, Cushing Disease eller andet, er der måske behov for at gå ekstra forsigtigt til værks, og rådfør dig gerne med din dyrlæge omkring din hests situation.

Growth Balancer

Koncentreret foder til avlshopper, føl, ungheste samt udvoksede nøjsomme heste/ponyer.

Læs mere

Sure´n Easy

Mineralbolsjer til udvoksede heste og ponyer på døgngræs.

Læs mere

YSY blanding

Et fodertilskud til at undestøtte en optimal fiberfordøjelse, og stabilt miljø i hestens stortarm.

Læs mere

Kontaktoplysninger

Kundeservice: 3965 1880
Brogaardens Fodringsrådgivning: 4576 5870

Pressemeddelelser - KLIK HER

Foderkonsulenter:
Jannie Brard, Sjælland: 28 95 79 23
Sanne S. Madsen, Nordjylland: 28 95 79 13
Camilla Christensen Fyn, Midt- og Sønderjylland: 28 95 79 19

 

Denne e-mail er sendt til newsletter@newslettercollector.com  |  Du kan altid tilrette din profil HER ,hvis du kun ønsker information om enkelte emner. På linket kan du også afmelde helt |  © 2019 Brogaarden, All rights reserved