Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
16 maart 2020
De eikenprocessierups, wat doen we ertegen?
De plannen voor de bestrijding van de eikenprocessierups in Boxtel liggen klaar. We zetten in op meer preventieve bestrijding en op het stimuleren van natuurlijke vijanden. Voor de lange termijn zetten we in op meer variatie ons bomenbestand. 
  • Wat hebben we gedaan?
  • Wat gaan we komend seizoen doen?
  • Wat zetten we in gang voor de lange termijn?
Lees het op onze website


 
Samen werken aan een schone en gezonde regio
Het Rijk vraagt de regio’s om uiterlijk 1 juni 2020 een concept bod in het kader van de RES in te dienen. Hier hebben we als regio Noordoost-Brabant de afgelopen periode aan gewerkt. In het concept bod is opgenomen hoeveel schone energie we als regio gaan opwekken om daarmee aan onze toekomstige elektriciteits- en warmtevraag te kunnen voldoen. Het is een regionale opgave, waarbij wij kiezen voor een lokale resultaatverplichting per gemeente. Noordoost-Brabant draagt 4,3% bij (1,5 TWh) aan de doelstelling uit het Klimaatakkoord
 
Meer informatie
 
Opschoondag Boxtel geannuleerd
Op zaterdag 21 maart is de Landelijke Opschoondag. Onze gemeente doet hier jaarlijks aan mee en wij faciliteren alle benodigdheden. Om verspreiding van het coronavirus in te dammen hebben we in Brabant het advies gekregen om sociale contacten te beperken, in elk geval tot en met maandag 16 maart. We weten nog niet precies wat er daarna wordt geadviseerd met betrekking tot het indammen van het Coronavirus. Maar gelet op alle voorbereidingen – zeker ook van jullie kant – en daaraan verbonden tijd en kosten is besloten om de activiteiten voor de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2020 in onze gemeente te annuleren. Wij informeren jullie nog over mogelijke andere zwerfvuil-opschoonacties later dit jaar en hopen uiteraard volgend jaar weer deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Voor nu bedanken we jullie voor het grote enthousiasme en jullie betrokkenheid.  
 
Informatie over het coronavirus
Op onze website vind je het laatste nieuws en meer informatie.
 
 
 
Coronavirus en gemeentelijke evenementen en bijeenkomsten
In Nederland gelden verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo worden alle gemeentelijke evenementen en bijeenkomsten tot en met 6 april 2020 geannuleerd of verzet. 
Zo zijn de hoorzittingen van de commissie bewaarschriften opgeschort tot en met 6 april.
De bijeenkomsten van de gemeenteraad worden tot en met 6 april geannuleerd.
 
Organiseert u zelf een evenement?
We kunnen ons voorstellen dat de maatregelen vragen oproept bij organisatoren van evenementen. Deze vragen mag u mailen naar F.Verstraten@MijnGemeenteDichtbij.nl. De gemeente zal wellicht niet direct antwoord hebben, maar doet er alles aan om vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten