Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
27 juni 2023
Informatieavond aanpassing Eindhovenseweg

Er wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe woonbuurt Jorishof aan de Eindhovenseweg. De nieuwbouwwoningen worden rondom begin 2024 opgeleverd. Om te zorgen voor een veilige oversteek zal de Eindhovenseweg ter hoogte van de nummers 8 tot 12 en van de aansluiting met de buurt Jorishof aangepast worden.

Lees verder
Per 1 juli geen auto’s meer op parkeerterrein Passage Riche

Het parkeerterrein bij Passage Riche achter de Stationsstraat 47, voorheen Theelen, gaat per 1 juli dicht voor openbaar parkeren. De fiets- en voetgangersdoorgang blijft voorlopig wel open. De grond van het parkeerterrein en de passage is eigendom van de pandeigenaren van voormalig modehuis Frans Theelen. Eigenaren en gemeente zijn met elkaar in overleg om te bekijken hoe en of de fiets- voetgangersdoorgang kan worden behouden en of er opnieuw mogelijkheden ontstaan voor algemeen gebruik van het parkeerterrein.

 

Het parkeerterrein is lange tijd opengesteld voor algemeen gebruik. In 2020 heeft de firma Theelen het pand met bijbehorend parkeerterrein verkocht. De nieuwe eigenaren hebben daarop het terrein afgesloten, maar daarvoor moest eerst de gemeenteraad een besluit nemen over de openbare toegankelijkheid. Dat is inmiddels gebeurd en daarmee hebben de nieuwe eigenaren het recht om de toegang tot het terrein af te sluiten. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft vooralsnog wel open.
 

Over de bereikbaarheid van het Muziekhuis vanaf de Stationsstraat zijn aparte afspraken gemaakt.

Locaties van vier zonneparken in Boxtel zijn bekend

De gemeente Boxtel heeft in 2020 met een tender (maximaal 50 hectare zonneparken) marktpartijen uitgenodigd om plannen voor zonneparken in te dienen. De basis hiervoor vormt de Visie zonne- en windenergie van de gemeente Boxtel, waarin is bepaald waar zonneparken zijn toegestaan en welke gebieden hierbij voorrang krijgen.

Lees verder
Raadsvergaderingen op 4 juli en 11 juli

Op dinsdag 4 juli en 11 juli aanstaande vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergaderingen neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avonden op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergaderingen te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook worden de raadsvergaderingen uitgezonden. Op de dag van de vergadering vindt je op onze website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken.

Lees verder
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten