Hoe nieuw of bijzonder is infraroodverwarming eigenlijk?
Gawalo
Online versie

 

Infraroodverwarming is gewoon stralingsverwarming
De laatste tijd horen we veel over infraroodverwarming. Maar hoe nieuw of bijzonder is dat eigenlijk? Draagt infraroodverwarming bij aan de energietransitie, of is het een hype? Sinds enige tijd, mede door de wens om “van het gas af te gaan”, staat elektrische stralingsverwarming in de belangstelling.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Verbreed je ventilatie kennis
Veranderingen in de ventilatietechniek en wetgeving gaan snel. Blijf op de hoogte. Schrijf je nu alvast in voor een (online) training of Webinar bij de Zehnder Academy. Verbreed je kennis en wordt een ventilatie expert. Zo geef je jouw klant altijd het beste advies.
Hr-ketels: acht opvallende innovaties
De hr-ketel is nog lang niet aan het einde van zijn levenscyclus. Tot 2050 blijft Nederland aan het gas en daarna misschien wel waterstofgas. Ketels worden wel steeds zuiniger door slimme innovaties van ketelfabrikanten. De acht meest opvallende.
Lees verder >
Het vermogen van een warmtepomp bepalen
Belangrijk bij de keuze van een warmtepomp is het juiste vermogen. Als er naderhand verbeteringen aangebracht zijn in de isolatie van de schil, dan is het verstandig om een nieuwe transmissieberekening uit te voeren. Maar overdimensioneren is niet goed voor het rendement.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Bereken, selecteer en bestel
Wil je niet de weg kwijtraken in het doolhof van meer dan 500 verschillende variaties warmtepompen? Met de warmtepompconfigurator van Rensa bereken, selecteer en bestel je gemakkelijk een passend én compleet warmtepompsysteem voor elk project.
Isoleren en ventileren, een onmogelijk huwelijk?
Isoleren is belangrijk om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Goede ventilatie bevordert onze prestaties en verhoogt het comfort en voorkomt onder andere ziektes en allergieën.
Lees verder >
Schone lucht op school
Op het Jordan Montessori Lyceum in Zeist liep in vijf klaslokalen een pilot met SchoolVent. Dit ventilatiesysteem filtert de lucht en kan deze koelen of voorverwarmen. De resultaten zijn zo veelbelovend, dat de school het systeem uit wil breiden naar nog veertien lokalen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright