Gawalo
Online versie
Infraroodverwarming lijdt onder apekool

Leveranciers van infraroodverwarming op elektriciteit beloven soms gouden bergen. Als we hun websites moeten geloven, is hun systeem goedkoop, energiezuinig, comfortabel, gezond, mooi, gemakkelijk en CO2-neutraal tegelijk. Wat is er waar en wat is apekool?

Lees verder >
(advertorial)
alt
Tool voor goede luchtverdeling
Om een optimale luchtverdeling in een ruimte te creëren is het belangrijk om vooraf de juiste roosters en brandkleppen te selecteren. Met de gratis online selectie- en visualisatietool 'DESIGN' van Systemair kiest u eenvoudig welke producten passen bij uw project.
Hoe bereid je je voor op de ‘Gasketelwet’?

de Tweede Kamer heeft positief gestemd over een verplichte certificering voor cv-installateurs, ook wel de ‘Gasketelwet’ genoemd. Hoe kunnen installatiebedrijven zich daar het beste op voorbereiden.

Lees verder >
Slim warmtenet met warmtepompen voor gemeente Brunssum

De Nederlandse gemeente Brunssum gaat meedoen aan een Europees proefproject met vraaggestuurde warmtenetten. 

Lees verder >
Aangescherpte BENG-eisen 1 juli 2020 in werking

‘Per 1 juli 2020’ zullen de nieuwe BENG-eisen in werking treden’, zo stelt minister Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer. De BENG 1 eis voor grondgebonden woningen is aangescherpt.  

Lees verder >
All-electric appartementsgebouw met plug-and-play-wko

Het aardgasvrije appartementsgebouw Hof van Pampus in Hoofddorp kreeg een wko-installatie met een prefab-installatie-skid. De all-electric installatie is modulair gebouwd in de fabriek en is in één dag geplaatst op de locatie in de technische ruimte.

Lees verder >
(advertorial)
alt
50-jaar ventilatie-innovatie
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de alom vertrouwde CVE ventilatiebox van Itho Daalderop in de Nederlandse markt werd geïntroduceerd. Een mijlpaal waar Itho Daalderop trots op is. Door continu te innoveren en te luisteren naar klanten is dit gelukt.
Meer nieuws
Partnernieuws
Meet de kwaliteit van systeemwater in verwarmingsinstallaties

De kwaliteit van het systeemwater heeft veel invloed op het functioneren en het rendement van de installatie. Welke factoren bepalen die kwaliteit en hoe meet je die?

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Technisch ontwerp van zonneboilersystemen

Bij het ontwerpen van zonneboilersystemen gelden er een aantal vuistregels voor plaatsing, dimensionering, montage en materialen.

Lees verder >
Whitepaper
Waterdicht maken van de badkamer

Helaas ontstaan er nog steeds veel vochtproblemen door onvakkundige aanleg.

Lees verder >
Warmtepomp versus waterstof

Lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright