Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ING: Geen gebrek aan opdrachten, wel aan accountants
Het aantal gefactureerde uren in de accountancybranche groeit in 2023 naar verwachting met 3%. Dit is een iets lager groeitempo dan in 2022, met name omdat er minder vraag zal zijn naar adviesdiensten. Ook de personeelsschaarste zet bij ruim de helft van de accountantskantoren een rem op de groei. Desondanks heeft de sector aan opdrachten […]
Lees verder »
Succes voor administratiekantoor in hoger beroep tegen aansprakelijkheid te late NOW-aanvraag
De enkele omstandigheid dat een overeenkomst van opdracht over het verrichten van boekhoud- en administratieve werkzaamheden tot stand is gekomen, impliceert niet dat een administratiekantoor ook verplicht was een NOW-1 aanvraag (tijdig) in te dienen. Bovendien staat niet vast aan wie de opdracht werd verstrekt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat kun je als accountant met Power BI?

Als het gaat over data-analyse hoor je steeds vaker Power BI langskomen. In deze basistraining leer je wat Power BI is. Wanneer gebruik je Power BI en wanneer Excel? Tijdens deze training op 9 oktober maak je een rapport met gegevens uit verschillende bronnen. Saskia Jacobsen legt je uit hoe je tijdens het importeren aanvullende opschoonacties uitvoert.

Lees verder »
Personalia | Veranderingen in directieteam Westland Accountancy
Westland Accountancy kondigt drie belangrijke wijzigingen binnen het team aan. Het huidige directieteam, bestaande uit Paul Groenewegen en Ferry Zuiderwijk, wordt vanwege het afbouwen van Peter van der Wilk uitgebreid met twee nieuwe, maar bekende gezichten: Martijn van der Zanden en Bob van der Gaag.
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | Column – Zonder kpi’s komt een onderneming tot stilstand
“Hoe weet je dat je op koers ligt met de onderneming?” Dat is een vraag die ik regelmatig stel aan ondernemers. En die vraag stel ik ook aan accountants en mkb-adviseurs tijdens cursussen waarbij het onderwerp business intelligence centraal staat. Hoe weten jullie nu dat de onderneming ook haar bestemming bereikt? Welke instrumenten zetten jullie […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij meer weten over vpb-plicht bij gemeenten?

Laat je dan op 9 oktober bijpraten door Geert Witlox. Hij bespreekt de theoretische kaders, maar de praktische toepassing staat deze cursus centraal. De actualiteiten, top 10 van vpb-plichtige activiteiten bij gemeenten, grondexploitaties en vpb, de aangifte en in control zijn op de vpb komen aan bod. Breng ook je eigen praktijkcasus in.

Lees verder »
KPMG-topman werkt niet op zondag
Het Reformatorisch Dagblad portretteert in een serie over ​bezield leiderschap deze week Aad Terlouw, die behalve Compliance Officer en hoofd Internal Audit bij KPMG ook lid is van het Hervormd Lokaal in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel.
Lees verder »
Spaar-BV verliest aantrekkelijkheid door gewijzigde belastingregels
De aantrekkelijkheid van de spaar-BV is sterk verminderd door recente veranderingen in belastingregels. René Bruel, vermogensplanningsexpert bij ABN Amro MeesPierson, benadrukt in het FD dat de voordelen nu vooral gelden voor aandelen en vastgoed met een bescheiden rendement.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
HR as a service als toegevoegde waarde voor een accountantskantoor

In de huidige arbeidsmarkt is het voor organisaties belangrijk om de juiste mensen aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. Door HR as a service aan te bieden, kunnen accountantskantoren waardevolle diensten leveren die verder gaan dan de traditionele (salaris)dienstverlening. In dit artikel gaan we in op hulpmiddelen die accountantskantoren kunnen ondersteunen bij het […]

Lees verder »
Pensionado moet aantonen dat pensioenpremies in aftrek zijn gebracht
Om te kunnen bewijzen dat een deel van de buitenlandse pensioenpremies niet in aftrek zijn gebracht, zal iemand zelf met feiten daartoe moeten komen. Bovendien kunnen de aanknopingspunten die het belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland hanteert niet leiden tot verboden discriminatie, zo oordeelt Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Oxfam wil extra belasting banken na ‘megawinsten’ ING en ABN AMRO
Nederland moet banken ook een extra belasting opleggen, net als Italië. Dat zegt Barbara Oosters, projectleider Eerlijke Bankwijzer bij ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib, in reactie op de forse kwartaalwinsten van ING en ABN AMRO.
Lees verder »
Werkgever heeft studiekosten ten onrechte ingehouden op salaris
De werkgever heeft de studiekosten ten onrechte ingehouden op het salaris van werkneemster, oordeelt de kantonrechter. Zij hoeft de studiekosten niet aan de werkgever terug te betalen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Pulsum accountants & adviseurs gaat samen met Kop of Munt
Hof: Zwitsers tegoed exploitant administratiekantoor overtuigend aangetoond
Erfpachtfinanciering: eens een geldlening altijd een geldlening
Deloitte en PwC brachten onterechte bevoordeling en fraude aan het licht bij Limburgse woningcorporatie
OPLEIDINGEN
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
18 september 2023
Bedrijfsfinanciering
Extendum
19 september 2023
Online cursus Polislezen is een kunst apart (kapitaalverzekeringen en lijfrenten)
Accountancy Vanmorgen
10 oktober 2023
VACATURES
Ervaren Assistent Controlepraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Zelfstandig assistent accountant MKB
Moore MTH
Amsterdam
Assistent accountant duaal
Flynth
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN