Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 augustus 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ING: groot potentieel voor AI in de accountancy

De positieve vooruitzichten voor de accountancysector, door de extra werkzaamheden die voortvloeien uit nieuwe regelgeving en beter betaalde opdrachten, worden belemmerd door structurele personeelstekorten. De sector kan de groei versterken door routinematige taken zoveel mogelijk te automatiseren en een deel van de werkzaamheden door kunstmatige intelligentie (AI) uit te laten voeren.

Lees verder »
Kantonrechter: accountantskantoor liet steken vallen, maar handelde niet ernstig verwijtbaar

Een arbeidsongeschikt geraakte controleleider bij een accountantskantoor vroeg bij de kantonrechter onder meer om een billijke vergoeding van € 283.804,05, omdat de opzegging van haar dienstverband een direct gevolg zou zijn van ernstig verwijtbaar handelen.  

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondernemers vooruithelpen?
Laat dat maar aan jou over. Jij kent de ondernemer en zijn financiële situatie als geen ander. Daarom werken we graag samen met jou. Sparren over een financieringsaanvraag voor jouw klant? Onze adviseurs helpen je graag
Neem nu contact op »
De dga en afrekening bij overlijden over waarde BV

Op een gegeven moment vraagt elke dga zich af hoe hoog de belastingheffing bij overlijden zal zijn over de aandelen van zijn of haar BV, zeker in het geval die aandelen een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. De afrekening bij overlijden kan zonder voorbereidingen oplopen tot 46,4% over de werkelijke waarde van de aandelen.

Lees verder »
Rabobank gunt controleopdracht aan EY, KPMG voorlopig zonder bankklanten

KPMG zal de komende jaren als enige van de Big Four geen grote Nederlandse bank als klant hebben. EY krijgt de controleopdracht van Rabobank en PwC van ABN Amro. Eerder dit jaar verloor KPMG ook ING aan Deloitte.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Word een expert in Excel: data analyseren en draaitabellen
Een klant heeft steeds meer data waar jij als accountant veel mee kunt doen. Hoe haal je informatie uit onoverzichtelijke exportbestanden en hoe maak je deze data geschikt voor verwerking in Excel? Saskia Jacobsen laat op 18 september zien hoe je met hulpmiddelen zoals filteren/sorteren en draaitabellen allerlei berekeningen en overzichten kunt maken.
Lees verder »
Geen angstcultuur of ernstig verwijtbaar handelen ABN AMRO

Een beschikking van de kantonrechter, waarin de arbeidsovereenkomst tussen de COO van ABN AMRO-dochter Alfam en ABN AMRO werd ontbonden vanwege een verstoorde arbeidsverhouding, wordt door het Gerechtshof Amsterdam bekrachtigd. Van een angstcultuur binnen het bedrijf is niet gebleken, wel van een verstoorde arbeidsverhouding.

Lees verder »
TOZO-uitkering terecht ook belast bij partner in loondienst

Een door een ondernemer aangevraagde TOZO-uitkering, die op haar zakelijke rekening is gestort, is voor de helft ook belast bij haar partner die in loondienst is. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat dat niet onterecht is.

Lees verder »
Contentpartner
Hoe Van der Voet Finance omzet, winst en werkplezier ziet toenemen door verandering van bedrijfsmodel

Van der Voet Finance uit Haastrecht ondergaat een groeitraject om zich te ontwikkelen van traditioneel administratiekantoor tot vertrouwd adviseur voor mkb-ondernemers. Gijs van der Voet, eigenaar van het kantoor, zocht hiervoor de hulp van Maurice Lander van het Sparrer Instituut. Ze vertellen over de aanleiding, het traject en de resultaten.

Lees verder »
Terugleververgoeding zonnepanelen fors omlaag

Eigenaren van zonnepanelen krijgen steeds minder voor de overtollige elektriciteit die ze terugleveren aan het stroomnet. De gemiddelde terugleververgoeding voor huishoudens met zonnepanelen is in een jaar tijd bijna gehalveerd, constateert Overstappen.nl.

Lees verder »
Restant persoonsgebonden aftrek na overlijden bij fiscale partners

Kan een beschikking restant persoonsgebonden aftrek van een overleden belastingplichtige in het daaropvolgende belastingjaar door de voormalige fiscaal partner in aanmerking worden genomen als persoonsgebonden aftrek? Die vraag is beantwoord door de Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Bied je werknemer keuzebegeleiding naar het nieuwe pensioenstelsel
Nog niet elke pensioenuitvoerder heeft de mogelijkheid om keuzebegeleiding via een pensioenconsulent aan te bieden, dus hier ligt een mooie taak voor de werkgever. Je leert op 26 september in 2 uur online van Ron Mulder wat de mogelijkheden zijn bij indiensttreding, life events, uit dienst treden bij het niet/wel bereiken van de pensioendatum.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Oprichter Brouwers Accountants overleden
Camping en woon-werkkilometers: fiscus komt met handreiking
Waarschuwing AP: gebruik van AI-chatbots kan leiden tot datalekken
Te laat op werk verschijnen geen dringende reden voor ontslag op staande voet
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
30 augustus 2024
Bedrijfsfinanciering
Extendum
24 september 2024
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
1 oktober 2024
VACATURES
Fiscaal adviseur ZZP/MKB (Utrecht/Amsterdam)
EasyZZP | EasyMKB
Utrecht, Amsterdam
Assistent Accountant Samenstel -Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Relatiebeheerder
WEA Deltaland
Brielle, Dordrecht, Middelharnis, Oud-Beijerland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN