Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 22 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ingreep minister: nieuwe commissie moet hervorming auditsector aanjagen
Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt dat de hervormingen bij de accountants te langzaam gaan en bereidt een nieuwe ingreep in de sector voor. Zijn instrument wordt vooralsnog een onafhankelijke adviescommissie die orde op zaken moet stellen, althans maatregelen voorstelt. Verder noemt de minister de mogelijkheid van audit-only en controlerend accountants in overheidsdienst voor de […]
Lees verder »
AFM: partnermodel mogelijk oorzaak van haperende auditkwaliteit
Het partnermodel, verkeerde prikkels in het verdienmodel en het bedrijfsmodel van veel kantoren maken dat het niet opschiet met de nagestreefde kwaliteitsverbetering van wettelijke controles. Dat schrijft de AFM in het rapport ‘Kwetsbaarheden in de structuur van de accountancysector’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
Belofte maakt schuld, vindt de Accountantskamer
Op een fout gewezen worden en die in de definitieve jaarrekening niet herstellen. Ondanks de belofte van een accountant om dat wel te doen. Kan niet, mag niet, vond de Accountantskamer. Dat de fout een klein bedrag en dus geen materiële post betrof, doet er niet toe. De maatregel die volgde op de omissie was […]
Lees verder »
Kasrondje: vlieger die niet meer opging voor slimme gemeente
Een factuur sturen voor gebruik van de gymzaal en er meteen een subsidie voor het gelijke bedrag tegenover stellen. Die vlieger gaat meer niet op, vindt Rechtbank Gelderland. En zo mocht de gemeente die dit slimmigheidje uithaalde alsnog de naheffing btw voldoen. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit flexibel krediet verrast alle accountants …

Een flexibel krediet, waar uw klant alle controle over facturen houdt, tegen een aantrekkelijke rente van 5% tot 7%. En dan ook nog geïntegreerd in debiteurensoftware, zodat u uw klanten optimaal kunt helpen met het beheer ervan. Ontdek in onze informatiebrochure hoe deze innovatie van Payt en New10 werkt en wat u uw klanten kunt bieden.

Lees verder »
Belastingdruk bedrijven in Nederland amper toegenomen
De totale belastingdruk voor bedrijven in Nederland is amper toegenomen, van 40,4 % in 2015, 40,7 % in 2016 naar 40,8 % in 2017.  Nederland scoort daarmee internationaal iets hoger dan de OESO-landen waar vorig jaar een gemiddelde belastingdruk voor bedrijven was van 40 %. 
Lees verder »
De complete toespraak van de minister: meer zelfsturing of meer regelgeving
Meer zelfsturing óf meer regelgeving. En wel een beetje opschieten, maant minister Wopke Hoekstra van Financiën de accountancysector. Die krijgt niet nog eens vier jaar de tijd. Hier de volledige toespraak die de minister tijdens de jaarlijkse Accountantsdag van de NBA uitsprak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kent u de BTW regels en risico’s bij online business?

Er gaat van alles wijzigen in de online business. Wat zijn bijv. de regelingen voor afstandsverkopen? Wanneer is sprake van een levering of elektronische dienst? En waar is de levering of dienst belast? Wie is de afnemer en wat zijn factuurvereisten? Voorkom problemen op dit gebied en laat u bijpraten op 6 december door Marja van den Oetelaar.

Lees verder »
NBA ziet toekomstcommissie accountancysector als ‘katalysator’
De NBA ziet voor de Commissie Toekomst Accountancysector een belangrijke rol weggelegd. De commissie, waarvan de instelling woensdag werd aangekondigd door de AFM en minister Wopke Hoekstra, kan het  maatschappelijke debat over de structuurmodellen en mogelijke aanpassingen in de sector verder brengen, aldus de beroepsorganisatie.
Lees verder »
Ruim 60% familiebedrijven overweegt te cashen
Het percentage ondernemers dat met plannen om hun bedrijf binnen nu en twee jaar te verkopen is de afgelopen twee jaar gehalveerd. Opvallend is dat ruim 60 % van de familiebedrijven overweegt te cashen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bedrijfsovername-Monitor, die is uitgevoerd in opdracht van Marktlink Fusies & Overnames.
Lees verder »
Overleg pensioenakkoord geklapt
Net voor de finish die velen meenden te zien is het lang slepende overleg over het pensioenakkoord geklapt. Het lukte sociale partners en kabinet niet het eens te worden, nadat de bonden aanvullende voorwaarden stelden. Het kabinet had daar  bijna €7 miljard voor uitgetrokken. Volgens FNV-voorzitter Han Busker betrof het incidentele maatregelen, geen lange termijn-oplossingen.
Lees verder »
Black Friday waait over en schiet wortel
Black Friday mag dan veel senioren weinig zeggen, millennials kennen het overgewaaide fenomeen wel. Volgens Deloitte verwacht 68 % van de Nederlandse consumenten in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar iets te kopen tijdens Black Friday.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Boekhouden in Excel? 9 redenen om dit niet te doen

Werkt jouw klant in Excel? Dat is best begrijpelijk. Excel kost relatief weinig om aan te schaffen, is zelfs vaak al aanwezig op de PC en je kan er je boekhouding in doen. Dat klinkt ideaal. Maar is het dat ook? Hierbij negen situaties waarin het voor jouw klant loont om over te stappen van […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 manieren om in het nieuwe boekjaar minder te administreren en meer te ondernemen

Denk jij als zzp’er of mkb’er ook nog weleens met weemoed terug aan de tijd dat je de stap maakte naar je eigen zaak? De wereld bestormen, pionieren, eigen koers bepalen, vrijheid en vooral van je passie je werk maken – dat was het idee. Want als je doet wat je echt leuk vindt, hoef […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Accountancy en Controlling (Schakeltraject)
HAN
18 januari 2019
Bijzonder Beheer
NOAB
5 december 2018
Tuchtrechtactualiteiten in de SRA-Accountancy kring
SRA
30 november 2018
VACATURES
Manager Woningcorporaties – Den Bosch
Q-Concepts
Den Bosch
Assistent Audit te Delft
PKF Wallast
Delft
Junior Manager
AuditNLWest B.V.
Zoetermeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN