Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
maandag 7 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Inkomen zzp’ers gemiddeld 10% lager dan dat van werknemers

Het persoonlijk inkomen van een zzp’er ligt gemiddeld ruim 10 procent lager dan dat van een werknemer.

Lees meer
 
 
Belastingdienst publiceert 'Handreiking beoordelingskader overeenkomsten arbeidsrelaties'

In de 'Handreiking beoordelingskader overeenkomsten arbeidsrelaties' staan de kaders die de Belastingdienst gebruikt bij het beoordelen van voorgelegde overeenkomsten: moet de opdrachtgever op grond van deze overeenkomst wel of geen loonheffingen inhouden.

Lees meer
 
Automatisch facturen verwerken met UBL Cloud Advertorial

Kost het u veel tijd om inkoopfacturen handmatig te boeken? Dat kan anders! Want MUIS Software heeft een nieuwe manier van factuurverwerking ontwikkeld: UBL Cloud. U levert de factuur aan via uw persoonlijke e-mailadres of via de MUIS LIVE App en UBL Cloud doet de rest! UBL Cloud levert u dus een grote tijdsbesparing op! 

Meer informatie? Bekijk onze website www.ublcloud.nl

 
NBA: PE-registratie 2015 nog mogelijk tot en met 31 maart 2016

Accountants die hun PE-activiteiten 2015 nog niet online hebben geregistreerd op MijnNBA.nl kunnen dit tot uiterlijk 31 maart 2016 doen.

Lees meer
 
 
Ivo Noppen Hackingpraktijk Deloitte: ‘Accepteer maar dat die hacker binnenkomt’

Bouw een hoge ‘Chinese muur’ om je bedrijf heen en je houdt hackers gegarandeerd buiten de deur. In de ideale wereld is dat goed mogelijk, maar in de realiteit wordt élk bedrijf op enig moment gehackt. De enige variabelen: de snelheid waarmee en de wijze waarop. Wie geen plan klaar heeft liggen voor de dag dat de hacker wel over die muur klimt of er een tunnel onderdoor graaft, neemt bewust risico. Accepteer dus maar dat die hacker binnenkomt, zeggen ze bij Deloitte. Daar werkt een speciaal team met hackers, die op verzoek de zwakke plekken in de line of defense van hun klanten blootleggen. Een gesprek met Ivo Noppen en Eduard Nigma over compliance, IT security en integriteit.

Lees meer
 
 
Belastingdienst: Verrekenen niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek bij overlijden mogelijk

In het besluit 'Staking gehele onderneming; verrekening niet gerealiseerde zelfstandigenaftrek' is goedgekeurd dat de niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek toch in mindering wordt gebracht op de winst behaald met of bij het staken van de gehele onderneming bij overlijden.

Lees meer
 
 
Wiebes: ‘Verdwijnen Vpb-vrijstelling Nederlandse zeehavens heeft invloed op concurrentiepositie’

‘Het verdwijnen van de Vpb-vrijstelling voor de Nederlandse zeehavens heeft invloed op de concurrentiepositie ten opzichte van directe concurrenten die vooralsnog geen vennootschapsbelasting betalen’.

Lees meer
 
 
NBA stelt nieuw protocol voor MKB-accountants op

Voor het NBA project ‘Maatwerk voor het mkb' is het Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2015 opgesteld. Met dit protocol stimuleert de NBA de implementatie van enkele maatregelen uit het rapport ‘In het Publiek Belang’.

Lees meer
 
 
LTO: ‘Driejaarstermijn bedrijfsoverdracht moet niet gelden voor partner van belastingplichtige’

De driejaarstermijn bij bedrijfsoverdracht moet niet gelden voor de partner van de belastingplichtige. Dat is een van de vijf voorstellen die LTO Nederland bij het ministerie van Financiën heeft ingediend voor een eenvoudiger en logischer belastingstelsel voor boeren en tuinders.

Lees meer
 
 
Van Velzen Accountants en adviseurs voortrekkers in e-facturatie
Naast advies en accountancy verzorgt Van Velzen voor een aantal cliënten ook de financiële administratie. In die rol viel het Barry van Leeuwen, registeraccountant bij Van Velzen, op dat de bestaande facturatieprocessen efficiënter konden. Van Velzen accountants- en adviseurs is een middelgroot accountancy- en advieskantoor gevestigd in Warmond. Bij het kantoor werken ongeveer 35 financiële professionals. De cliënten van het kantoor hebben een zeer diverse achtergrond; onder hen bevinden zich veel agrarische bedrijven uit de bloem- en bollensector.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere een vacature bij DRV. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacature
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door