Mooiste natuurroutes Drenthe | Tel je dit weekend ook je tuinvogels? | Nieuwe Notenkrakers: de boomklever
Bijzonder dier

Bijzonder dier

Na stormen spoelen vaak duizenden zeesterren aan. Vijf zeester-weetjes >
 
 
Roots
Roots-podcast Notenkrakers: nieuwe aflevering
De boomklever

Vooral op zonnige dagen – van januari tot mei – hoor je ‘m zingen op plekken met oude loofbomen: de boomklever. In deze podcast van Roots hoor je meer over het geluid van deze boomacrobaat.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Wandelen in Drenthe
De 8 mooiste natuurroutes

De provincie Drenthe is een walhalla voor wandelaars. Je vindt er stilte, ruimte en grote natuurgebieden. Met deze wandelroutes door Drenthe ontdek je onder meer de beekjes van de Drentsche Aa en je wandelt langs het bolwerk van de tapuit.
Foto: Niels Kooyman

Advertorial
Roots
Roots februari is er!

Met daarin alles over de boomklever en de bijzondere ezo vliegende eekhoorn. Verder de aftrap van een nieuwe serie: biomimicry, oftewel leren van de natuur. We wandelen op een Overijssels landgoed en bij buitenplaats Beeckestijn. Verder: imposante lezersfoto’s van roofvogels. Bestel deze Roots nu voor € 6,99 met gratis verzending binnen Nederland.

Roots
Innemende wintergast
De sneeuwgors

Het is echt een ‘poepie’ om te zien, en te horen: de sneeuwgors. En ze lopen zomaar voor je voeten, op het strand. Bizar eigenlijk, want ze broeden tot in Noord-Groenland, vlak onder de Noordpool.
Foto: Getty Images

Roots
De winnaar van de Roots Natuurfotowedstrijd 2023
Het verhaal achter de foto

"Ademloos keken we toe. De plek waar ze stond was rommelig, maar als ze toch eens om zou lopen tot het pad dat tussen de bloemen doorliep. Dat deed ze niet. Ze stapte het bloemenveldje in en verdween uit het zicht...."
Foto: Gonnie van de Schans

Roots
26 - 28 januari
Nationale Tuinvogeltelling

Voor alweer de 21e keer organiseert Vogelbescherming Nederland de Nationale Tuinvogeltelling. Doe je ook mee aan het grootste burgeronderzoek naar de natuur van Nederland? Of in België, met het Grote Vogelweekend (27 en 28 januari)? Vorig jaar werden alleen al in Nederland ruim twee miljoen tuinvogels geteld!
Foto: Mathijs Frenken

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden