Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in de browser.

Header

Dichters in de Prinsentuin, het grootste poëziefestival in de openlucht van Nederland, zal dit jaar voor de twintigste keer plaatsvinden. De jubileumeditie, van 14 tot en met 16 juli in de Groningse Prinsentuin, pakt natuurlijk uit met een speciaal programma. In deze nieuwsbrief lees je hoe je je als dichter kan aanmelden.

---

Aanmelden tot en met 18 februari

Ook dit jaar willen we heel graag nieuwe dichters de gelegenheid geven om op te treden. Vind jij het de hoogste tijd om je gedichten aan anderen te laten horen? Dan zijn we op zoek naar jou! Ook als je in stilte schrijft aan een verpulverend debuut, al eens in tijdschriften publiceerde of van je liet horen op andere podia, ben je van harte uitgenodigd om werk in te sturen. Dat kan tot en met 18 februari via www.dichtersindeprinsentuin.nl/inschrijven/.

Terugblik: Bomvolle 19e editie

De negentiende editie van Dichters in de Prinsentuin was een groot succes. Ruim 2500 bezoekers bezochten in juli het festival. Voor een sfeerimpressie kan je terecht op onze fotopagina. Een aantal studenten schreef voor ons verslagen van de optredens. Achtereenvolgens werden de programma's En toen naar Mars, de zaterdagmiddag in de tuin, het optreden van Tin men and the Telephone en de zondagmiddag in de tuin besproken.

Het manifest dat Maarten van der Graaff en Dean Bowen schreven tijdens het festival is gepubliceerd in de jongste editie van het tijdschrift nY.

Lilian Zielstra nieuwe stadsdichter Groningen

Vorige week werd tijdens de Poëziemarathon bekendgemaakt dat "onze" Lilian Zielstra de nieuwe stadsdichter van Groningen is! Lilian trad in 2014 op in de Prinsentuin als huisdichter van de RUG en hielp de afgelopen jaren als vrijwilliger bij de organisatie van het festival.

Tijdens de Poëziemarathon werd ook de eerste auteur bekend die bij ons in de loofgangen komt optreden: Rachel Raetzer won de door studenten georganiseerde Poëziewedstrijd 'Anekdote'.

Opzeggen - Je abonnement bewerken

Een festival van Stichting Literaire Activiteiten Groningen
Oude Boteringestraat 18 | 9712 GH Groningen
www.slaggroningen.nl