Kennisbanken E-installatie
Online versie
Inspectie van de elektrische installatie in utiliteitsgebouwen
Wie een elektrische installatie wil inspecteren, moet over voldoende vakkennis beschikken. Zo is kennis van de NEN 1010 erg belangrijk. Daarnaast zal de inspecteur de nodige ervaring moeten hebben om gebreken in de elektrische installaties te kunnen onderkennen.
Lees verder >
Van rookpaal tot laadpunt
Met ingang van deze maand zijn alle Nederlandse treinstations rookvrij. Wat gebeurt er met de rookpalen?
Lees verder >
Belangrijkste wijzigingen NEN 1010:2020
Op 10-10-2020 hield NEN het webinar ‘NEN 1010 Live’. Tijdens dit event werd NEN 1010:2020 behandeld, de herziene versie van NEN 1010. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Aantoonbaar BENG installeren
In 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Een grote uitdaging, want hoe garandeert u dat u de beoogde energieprestaties waarmaakt? Attema en O-Nexus komen met de oplossing. Eén systeem dat alle mogelijkheden bij elkaar brengt. En nog eenvoudig te installeren ook! 
Lengte leidingen speelt belangrijke rol bij aarding
Aarding is een van de belangrijkste beschermingsmaatregelen in elektrische installaties. Toch zijn er in de praktijk misvattingen rond aarding.
Lees verder >
‘Meten aan pv-installatie lastige en complexe procedure’
“Het meten aan een pv-installatie, is een van de meest lastige en complexe meetprocedures.” Dit zegt Kees Compaan, manager sales en services bij KWx Meetinstrumenten.
Lees verder >
(advertorial)
alt
BradyGrip: Print, klit, identificeer
BradyGrip™ bedrukbaar klitmateriaal (resultaat van de partnerschap Brady & VELCRO®) is een unieke oplossing waarmee identificatie makkelijk kan worden geprint en op kabelbundels geplaatst. Dankzij de ruwe keerzijde is het makkelijk te herpositioneren of verwijderen.
Meer nieuws
Partnernieuws
De hele elektrotechnische installatie-keten op één platform
‘Digital services through partners’ is een platform van Schneider Electric dat informatie vastlegt voor het ontwerpen, realiseren, onderhouden en gebruiken van een elektrotechnische installatie. 
Lees verder >
Monitoring van energieverbruik geïntegreerd in groepenkasten
Monitoring van gebouwgebonden installaties worden in woningen steeds belangrijker, onder meer door de nieuwe BENG-regelgeving. 
Lees verder >
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden. 
Lees verder >
(advertorial)
Congres
HET WARMTEPOMPCONGRES
Dit jaar wordt, om de bekende reden, het jaarlijkse Nederlands Warmtepomp Congres online georganiseerd. Met actuele thema’s als geluid van buitenunits, de BENG-eisen vanaf 2021 en de verduurzaming van woningen. Worden de klimaatdoelen in dit tempo wel gehaald?
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright