Heb je problemen met het lezen van deze email? Klik hier
EXTO
Beste Kunstliefhebber,

Wil je een werk winnen van een kunstenaar? Doe dan met de prijsvraag in deze nieuwsbrief. Deze maand is er een werk te winnen van Marian Buunk.

Daarnaast blijven we je graag inspireren met mooi werk van onze Nederlandse en Belgische kunstenaars.
Prijsvraag Kunstcolumns
' Maak kans op het werk Oosterse abstractie 16 van Marian Buunk.

De kunst zit onder mijn huid. Een leven lang heb ik schilderijen en tekeningen gemaakt en heeft kunst mij in al zijn vormen geboeid. Het maken van kunst vind ik een boeiend proces wat zich afspeelt in mijn onderbewuste. In banen geleid door denkwerk en visuele voorstellingen over kleurgebruik. Een reactie op mijn leven dus en wie ik ben in al mijn betrokkenheid, vreugde en kwetsbaarheid.

Deze veelheid van beelden en indrukken splitsen zich op in diverse sferen. Van het spirituele van het Boeddhisme tot een explosie van uitbundigheid en kleur, stilte en expressie in acryl op papier, welke ik "mijn oosterse abstracties" heb genoemd en waarvan er één te winnen is met deze prijsvraag.

Om kans te maken op dit werk beantwoord je deze vraag:
Uit welk jaar is het werk dat deze maand kan worden gewonnen?

Mail je antwoord en adresgegevens voor 9 april naar prijsvraag@exto.nl.

Vorige maand kon je een werk winnen van Erik-Jan Kruyssen. De gelukkige winnaar is Dick Borst.




Gekwelde kikkers. Agnes Frijlink
Gekwelde kikkers


Hemel op aarde. Agnes Frijlink
Hemel op aarde


Om op te vreten. Agnes Frijlink
Om op te vreten


Lees alle columns van Agnes Frijlink.
Inspiratie
Marja van der Linden Marja van der Linden
ranonkel
Yvonne Zomerdijk Yvonne Zomerdijk
Springflowers
Hans Parlevliet Hans Parlevliet
Klara, de steekakker
Jeannette Zwiers Jeannette Zwiers
Kamille
Connie van Winssen Connie van Winssen
N239 voorjaar
Twan de Vos Twan de Vos
Zullen we samen eten vanavond?
Kunstnieuws
'Ecce Mono' krijgt eigen kunstcentrum
Op reiswebsite Tripadvisor staat het op #1 van '5 dingen om in Borja te doen': een bezoek brengen aan Ecce homo. Deze fresco werd in de zomer van 2012 op een totaal onorthodoxe wijze 'gerestaureerd' door een bejaarde dame en werd prompt wereldnieuws. Om te zorgen dat de circa 30 duizend toeristen per jaar zullen blijven komen om de wonderlijke mislukking te aanschouwen, opent het Spaanse dorp Borja een klein cultureel centrum, gewijd aan de amateurrestauratie. Lees hier verder.

'
Meisje in kimono: Alle varianten van Breitner voor het eerst bij elkaar
De talloze variaties van een meisje in kimono, die geldt als icoon van het japonisme, ontstonden in de jaren 1893-96. Het jonge model Geesje Kwak poseerde voor bijna al zijn schilderijen en werd zo door Breitner onsterfelijk gemaakt. De tentoonstelling is gebaseerd op nieuw onderzoek en laat voor het eerst de (voor zover bekend) volledige serie van 14 schilderijen zien, waaronder een tot nu toe onbekend Meisje in rode kimono uit particuliere collectie. Lees het volledige artikel.

'
U hebt dit bericht ontvangen, omdat dit emailadres newsletter@newslettercollector.com is opgegeven bij exto. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Tweet dit! Vind ik leuk