Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 10 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Installateur Breman in de clinch met PwC
Breman, een van de grootste installatiebedrijven in ons land, ligt overhoop met PwC. Dat weigert de jaarrekening over 2016 goed te keuren en heeft de goedkeuring over 2015 ingetrokken. De verstrekte informatie is onvoldoende om een oordeel op te baseren, zo stelt PwC in de toelichting bij de oordeelsonthouding.
Lees meer
 
 
‘Opdrachtgeversverklaring vervangt modelovereenkomst Wet DBA’
De modelovereenkomst uit de Wet DBA zal door het nieuwe kabinet worden vervangen door een opdrachtgeversverklaring. Dat meldt RTLZ op basis van uitgelekte stukken. Via een webmodule zullen opdrachtgevers voortaan vooraf bepalen of ze een ZZP’er inhuren voor een opdracht.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
Startende ondernemer wil hulp bij businessplan en boekhouden
Een startende MKB-ondernemer heeft het meest behoefte aan advies en begeleiding bij het maken van een goed doordacht businessplan. Dat concludeert MKB Servicedesk uit een online enquête, die ook uitwijst dat kleine bedrijven en de communicatiesector boekhouden als hun zwakke punt zien.
Lees meer
 
 
SBR Banken publiceert alfaversie nieuwe bankentaxonomie
SBR Banken heeft de nieuwe Bankentaxonomie BT12 maandag beschikbaar gesteld. Het gaat om de alfa-versie, waar marktpartijen hun commentaar op kunnen geven. Begin december wordt naar verwachting de definitieve versie gepubliceerd.
Lees meer
 
Kunt u uw klant behouden en de jaarrekeningcontrole overlaten aan AuditNL West? Advertorial

Ja dit kan: U kunt de (wettelijke) jaarrekeningcontrole of andere controle-opdrachten aan ons overlaten, dan kunt u de klant behouden voor al uw samenstel- en overige opdrachten en hierin verder specialiseren. AuditNL West (Audit-Only) is geheel gespecialiseerd in audit-opdrachten. Hierdoor treden wij niet met u in concurrentie en leveren wij een hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven.
Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

 
SRA-keurmerk gaat zich ook richten op cultuur en gedrag
Het SRA-bestuur heeft besloten de scope van het SRA-kwaliteitskeurmerk te verbreden. Het label was al een maat voor de vaktechnische kwaliteit van een kantoor. Daaraan worden nu ook kwaliteitsfactoren zoals cultuur en gedrag toegevoegd.
Lees meer
 
 
Telefoonboek-gebruiker geeft accountant een 8,5
Accountants krijgen van mensen die de site Telefoonboek.nl gebruiken om een kantoor te zoeken, gemiddeld een 8,5. De digitale variant van het telefoonboek geeft gebruikers de mogelijkheid om reviews te plaatsen op de site. Daaruit komt naar voren dat de communicatie beter kan, maar dat bijna negen van de tien klanten positief is over zijn […]
Lees meer
 
Opleiding NLP voor Accountants, van adviseur naar vertrouwenspersoon Advertorial

Wat levert de opleiding u op:
• U krijgt communicatie technieken aangereikt die uw daadkracht versterken
• Dit leidt tot meer tevreden klanten, collega’s en medewerkers
• U vergroot uw probleemoplossend vermogen
• De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen
Start 7 november 2017 | Amsterdam| 9.30-16.30 uur | Pe-uren 48 | Prijs € 2.500,- (vrij van btw)
Meld u nu aan voor de opleiding NLP voor Accountants =>

 
DNB: banken moeten klanten helpen met aflossingsvrije hypotheek
De Nederlandsche Bank heeft al eerder aangegeven dat in ons land het aantal hypotheken waarop niet wordt afgelost hoog is. Ook de Autoriteit Financiële Markten en internationale organisaties als het IMF en de OESO zijn bezorgd over het grote aantal aflossingsvrije hypotheken. DNB vindt dan ook dat het nu tijd is om actie te ondernemen: […]
Lees meer
 
 
‘Brussel onderzoekt dwarsbomen betaalrichtlijn door Nederlandse banken’
Nederlandse banken liggen onder de loep van de Europese Commissie: zij zouden samenspannen om fintechs de toegang tot klantgegevens te onthouden. Dat meldt de Britse Financial Times naar aanleiding van een persbericht van de EU. Die heeft laten weten dat er “in enkele lidstaten” onaangekondigde inspecties zijn gedaan.
Lees meer
 
 
Dividendbelasting per 2019 afgeschaft
Het nieuwe regeerakkoord moet nog worden gepresenteerd, maar het lijkt erop dat alle plannen al zo’n beetje zijn uitgelekt. Een daarvan is dat het nieuwe kabinet per 2019 een einde wil maken aan de dividendbelasting. Daarmee moet Nederland aantrekkelijker worden voor buitenlandse bedrijven.
Lees meer
 
 
Nationale-Nederlanden stopt met beroepsaansprakelijkheidspolis accountants
Nationale Nederlanden stopt met het verzekeren van het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor accountants, notarissen en advocaten, meldt de SRA. “Dit heeft voor veel SRA-leden vergaande consequenties.”
Lees meer
 
Het financiële plan van de ondernemer: zijn zorg en toekomst, uw advies Contentpartner
Voor accountants liggen er grote kansen in het uitbreiden van hun dienstverlening met financiële planning, zo stelt Dorien van der Linden.  Eigenlijk is de term financiële planning nog niet specifiek genoeg. U bent immers al gewend om plannen te maken voor de financiële toekomst van uw klant. Die plannen hebben traditioneel gezien vooral betrekking op […]
 
Aan de slag met het Mkb-kantoor van de toekomst Opleiding
Er wordt veel over geschreven: mkb-kantoren krijgen te maken met grote veranderingen. Disruptie ligt op de loer. Tegelijkertijd geven eigenaren van accountantskantoren aan dat ze drukker zijn dan ooit, maar wie naar de samenstelling van de omzet uit 2006 met die van 2016 vergelijkt ziet dat er nog maar weinig is veranderd. Veel kantooreigenaren vragen […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Zelfstandig assistent accountant Vacature
Wie zoeken wij? Wij zoeken een zelfstandig assistent accountant die met ons het avontuur wil aangaan. Iemand die zijn/haar vak beheerst, maar ook weet dat dit vak de komende jaren aan grote veranderingen onderhevig zal zijn. Affiniteit met automatisering en flexibiliteit zijn daarom een must! Je moet het leuk vinden om met de nieuwste ICT […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn