Kennisbanken E-installatie
Online versie
Afmelden | Wijzigen
‘Installateurs onbekend met risico’s gelijkstroom’

Hoogleraar Peter Vaessen aan de TU Delft ziet belemmeringen voor een woning met louter een DC-netwerk.

Lees verder >
Meer vakmensen opleiden voor de energietransitie

Voldoende en goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de duurzame technieken die daarvoor nodig zijn. Dat willen ROC’s en AOC’s samen bereiken.

Lees verder >
Zonnepanelen installeren: negen veelvoorkomende fouten

Welke fouten worden veel gemaakt bij het installeren van zonnepanelen?

Lees verder >
(advertorial)
alt
HaloX® inbouwbehuizing voor beton
HaloX® is een compleet behuizingssysteem voor gietbouw, prefabbouw of latere installatie. De inbouwbehuizing voor licht en geluid is modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en -diepten. HaloX® is vormvast, heeft een optimale warmteafvoer en een hersluitbare, gereedschapsloze combi-invoer voor  19, 20 en 25 mm buizen. De drukvaste tunnel maakt apparatuur aansluiten makkelijk.  
‘Potentieel witte leds is beter te benutten’

Witte leds kunnen goedkoper en duurzamer, zegt  Maryna Meretska van de Universiteit Twente.

Lees verder >
App voor slimme kabelberekeningen

Draka lanceert Cable App, een app voor slimme kabelberekeningen. De app bevat onder andere alle standaard meetmethodes van NEN 1010.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Ontwerpen met SolarEdge? Wat zijn de designregels?

Bij het werken met optimizers van SolarEdge, voor een optimalisatie op paneelniveau, moet de installateur rekening houden met enkele ontwerpregels. Maar welke designregels zijn dat precies? U ontdekt het hier, inclusief praktische designtabel.

Lees verder >
Starten met crowdfunding: vier tips voor succes

Starten met crowdfunding? Mensen steken echt hun geld niet zomaar in een bedrijf. Ze willen een goed beeld hebben van de eigenaren en van wat het bedrijf precies doet. Bij crowdfunding geldt misschien nog wel meer dan bij de bank: zorg dat je beslagen ten ijs komt. Vier praktische tips uit de whi>>

Lees verder >
Blog
Light + Building mag je als installateur niet meer missen!

De beurs Light + Building wordt iedere 2 jaar beter bezocht. Dit jaar waren er ruim 220000 bezoekers op de grootste licht- en gebouwautomatiseringbeurs ter wereld, die van 18 tot 23 maart in Frankfurt gehouden werd.

Lees verder >
Whitepaper
Installatie van zonnepanelen: negen veel gemaakte fouten

In deze whitepaper aandacht voor negen veel gemaakte fouten bij het installeren van zonnepanelen. Hiervoor is onder meer gesproken met ervaren professionals die talloze opleveringsinspecties hebben verricht en storingen verholpen. Wat kwam er naar boven?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright