stedplan
icon icon icon icon icon icon
woningbouw_pixabay
Instrumentarium betaalbare woningen in provincie Zuid-Holland lees meer
Het groeiende woningtekort staat hoog op de politieke agenda. Hoewel het tekort de hele markt omvat, hebben vooral starters, ouderen en middeninkomens veel moeite met het vinden van een woning. Deze groep valt vaak tussen wal (sociale huur) en schip (te dure koopwoningen). Provincie Zuid-Holland wil graag juist voor deze groep meer betaalbare woningbouw mogelijk maken. Bureau Stedelijke Planning heeft deze wens geconcretiseerd en uitgewerkt.
lees meer lees meer
Amsterdamse Poort_edited
GROOTSCHALIGE TRANSFORMATIE AMSTERDAMSE POORT VAN START lees meer
Op vrijdag 19 november 2021 zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de grootschalige herontwikkeling van Amsterdamse Poort aan het Groot Bijlmerplein in Amsterdam. CBRE Investment Management investeert namens het CBRE Dutch Retail Fund in de eerste fase EUR 180 miljoen in renovatie van de winkels, de parkeergarages en de parkeerdekken, een volledig nieuwe Shopperhal en 600 nieuwe woningen met name in het middenhuur segment. Sinds eind 2018 is Bureau Stedelijke Planning betrokken bij de visievorming, het herontwikkelingsplan en de (planologische) onderbouwing van het programma in Amsterdamse Poort.
lees meer lees meer
Ontwikkelstrategie Spoorzone Beverwijk lees meer
De gemeente Beverwijk wil 10.000 woningen en 5.000 arbeidsplaatsen in het Spoorzonegebied realiseren in een periode van 25 jaar. Een ambitieus voornemen waarmee enerzijds in de grote woningbehoefte in de MRA wordt voorzien en anderzijds de woningvoorraad en leefkwaliteit in Beverwijk zelf wordt verbeterd. Bureau Stedelijke Planning stelt momenteel samen met de gemeente de ontwikkelstrategie op om voor de korte en lange termijn tot uitvoering te komen. Het resultaat wordt een dynamische strategie die met de tijd en energie in het gebied meebeweegt.
lees meer lees meer
Jonneke Huijser - Bureau Stedelijke Planning (portret)_edited
Projectmanagement: plannen voor Reigersbos worden concreet lees meer
Reigersbos, het hart van Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost, wordt vernieuwd. De afgelopen 40 jaar is er weinig gedaan in de wijk, en dat is niet zonder gevolgen. De sociaal-economische situatie van bewoners moet verbeterd worden en de kwaliteit van openbare ruimte laat op sommige plekken te wensen over. Daarom is Reigersbos in 2018 door het college van B&W aangewezen als ontwikkelbuurt. Daarnaast is heel Gaasperdam een zoeklocatie voor woningbouw. Jonneke Huijser, projectmanager vanuit Bureau Stedelijke Planning vertelt over de plannen die steeds concreter worden.
lees meer lees meer
Expertpool toeristische verhuur woonruimte: genuanceerde aanpak Airbnb lees meer
Bureau Stedelijke Planning en Universiteit Utrecht hebben hun kennis en ervaring gebundeld in de nieuwe ‘Expertpool Toeristische Verhuur Woonruimte’. De inzet is om gemeenten, provincies en andere partners te helpen met actuele marktinformatie over de toeristische verhuur van woningen – met Airbnb als belangrijkste voorbeeld – op elk gewenst schaalniveau. Ook adviseert de expertpool in hoeverre beleid nodig en wenselijk is voor de gemeente. Dat is hard nodig, want gemeenten weten vaak te weinig over vraag en aanbod in hun eigen plaats en hebben vaak geen beleid op dit gebied.
lees meer lees meer
masterclass subsidieaanvaag transformatie centrumgebied_edited
Gesubsidieerd uw winkelcentrum versterken lees meer
Om te komen tot vitale winkelgebieden kunnen gemeenten en private partijen een beroep doen op verschillende subsidieregelingen van de overheid. Zo stelt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 100 miljoen Euro beschikbaar om een impuls te geven aan de noodzakelijke transitie van binnensteden. De eerste tranche van deze regeling gaat in januari open. Alleen de beste aanvragen komen in aanmerking. Wij helpen u graag met een goede onderbouwing.
lees meer lees meer
Hybride werkvloeren: traditioneel onderscheid tussen kantoor- en bedrijfsruimten vervaagt lees meer
De grenzen tussen kantoor- en bedrijfsruimten vervagen. De vraag naar hybride vastgoedvormen, waarbij zowel productie als kantoorwerk zijn gecombineerd, neemt toe. Schonere en kleinschaligere werkprocessen en betere isolatietechnieken maken functiemenging op pandniveau mogelijk. Bovendien vestigt dit type bedrijven zich in toenemende mate op goed bereikbare en aantrekkelijke locaties midden in het stedelijk gebied. Wat zijn voorbeelden van hybride werkconcepten in gebiedsontwikkelingen en welke nieuwe opgaven gaan hiermee gepaard?
lees meer lees meer
Quotebanner LinkedIn_Pieter_edited
Bureau Stedelijke Planning en Sweco gaan samen verder lees meer
Op 24 september 2021 is Bureau Stedelijke Planning overgenomen door Sweco. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau. Voor BSP biedt de integratie met Sweco een uitbreiding van de expertise op het gebied van stedenbouw, mobiliteit, landschapsarchitectuur, duurzaamheid en realisatie. De samenvoeging met Sweco is een mooie vervolgstap in de sterke groei die Bureau Stedelijke Planning de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De komende tijd werken wij gezamenlijk aan een integratie. Voor u als relatie van Bureau Stedelijke Planning betekent dit een verbreding van de dienstverlening.
lees meer lees meer
Is deze mailing voor u slecht leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.
Mocht u geen nieuwsbrieven meer willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Bureau Stedelijke Planning BV
Gouda | Amsterdam | www.stedplan.nl | LinkedIn | Privacyverklaring