Kennisbanken E-installatie
Online versie
Intelligent verlichting beheren met Dali

In professionele omgevingen wordt regelmatig gebruik gemaakt van lichtmanagementsysteem Dali. Maar wat is het, welke mogelijkheden biedt het systeem en waar moet men rekening mee houden tijdens de installatie? Een overzicht.

Lees verder >
Johan Cruijff ArenA neemt megabatterij in gebruik

De Johan Cruijff ArenA heeft een energieopslagsysteem op basis van tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische auto’s in gebruik genomen.

Lees verder >
Elektrische problemen oplossen met warmtebeeldtechniek

Warmtebeeldcamera’s zijn uitgegroeid tot een realistische oplossing voor dagelijks elektrotechnisch onderhoud.

Lees verder >
Banner
Snel inzicht in warmtepompen

De Warmtepompverkenner geeft snel inzicht in het type warmtepomp dat geschikt is voor een bepaalde woning.

Lees verder >
Technische Unie beloond met Gouden Bakkie Award

Wecycle beloont Technische Unie met een Gouden Bakkie Award. TU heeft de award te danken aan zijn inzamelconcept voor tl-buizen en armaturen.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Hoe voorkom je lagere opbrengst van zonnepaneelsysteem?

In het NRC van 2 juli werd geschreven over zonnepanelen die na een aantal jaar minder kWh opbrengen dan verwacht. In dit artikel komt naar voren dat naar schatting 15% van de Nederlandse zonnepaneelsystemen minder opbrengt dan volgens de fabrikant verwacht mag worden.

Lees verder >
Snel en muurvast bevestigen met de C-Fix

Wil jij snel en professioneel kabels en (flexibele) buis op de gipsplaat van dubbele wanden bevestigen? Gebruik dan de C-Fix slagzadel (C-Fix). Twee jaar geleden werd het Opleidingsbedrijf Installatiewerk (IW) opnieuw ingericht. Sindsdien gebruiken zij de C-Fix veelvuldig. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Kennis & tools in praktijk
Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober vindt in Den Bosch Vakbeurs Energie plaats: dé beurs voor warmte, elektriciteit en energiebesparing – waarop ruim 250 standhouders hun kennis en tools delen met zo’n 12.000 professionals. Meer info:
Blog
NEN 8012 niet in overeenstemming met het Bouwbesluit 2012

Voor de keuze van elektrische leidingen met betrekking tot de brandeigenschappen is in Nederland door NEC 64 (normcommissie NEN 1010) de NEN 8012 norm opgesteld.

Lees verder >
(advertorial)
Hoeveel verlof heeft u? 
Met onze verlofbriefjes, vakantiekaarten en wandplanners houdt u overzicht op uw eigen vakantiedagen, maar ook op die van uw medewerkers. Simpel en efficiënt. Dat zijn wij! Onze Formulieren en Opbergsystemen zijn speciaal ontwikkeld om u te helpen uw administratie op orde te houden.
Whitepaper
Hoe verduurzaam je jaren 60-woningen

Welke installatie voor de verwarming van de bestaande bouw is het meest duurzaam? Een lucht-waterwarmtepomp in combinatie met triple glas, zonnepanelen samen met balansventilatie of all-electricverwarming met een Climate Booster ventilator?

Lees verder >
Renovatie van E-installaties: knelpunten en risico’s

Het Bouwbesluit zegt dat een elektrische installatie ten minste moet voldoen aan de voorschriften die van toepassing waren tijdens de bouw. Die regel is niet houdbaar. Maar waar moet en kun je rekening mee houden?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright