Bekijk deze nieuwsbrief online

Als lezer van de dagelijkse e-mailnieuwsbrieven van Accountancy Vanmorgen wordt deze zustermailing aangeboden door Fiscaal Vanmorgen.

 

ONLINE CURSUS 
BTW margeregeling

In de btw-wetgeving is een bijzondere regeling opgenomen voor de handel in gebruikte goederen, kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten. De regeling wordt o.a. gebruikt door autohandelaren, kunstgalerieën en dergelijke ondernemers en is bedoeld om cumulatie van btw te voorkomen. Jaap Wisse en Marco de Weerd bespreken deze bijzondere regeling op 12 mei.

Informatie & aanmelden

12
MEI

4 PE
 
 

ONLINE CURSUS 
Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk hierbij aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Welke advieskansen biedt dit? Wat zijn de mogelijkheden specifiek voor DGA’s en zelfstandig ondernemers? Ruben Stam brengt uw kennis up-to-date en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten. Natuurlijk praat Ruben u bij over de invloed van Corona op onder andere pensioenpremies en dekkingsgraden.

Informatie & aanmelden

12
MEI

4 PE
 
 

ONLINE CURSUS 
BTW in de praktijk voor onderwijsinstellingen

Wat zijn de btw kansen en risico’s die spelen bij onderwijsinstellingen? Weet u dat btw soms kan leiden tot een financieel voordeel, maar hoe bereikt u dat? Kunt u de constante stroom aan jurisprudentie op dit vlak nog bijhouden? Specialist op dit gebied Gerwin Volkerink bespreekt in één ochtend het gehele btw-speelveld met u en vertelt u de actuele ontwikkelingen.

Informatie & aanmelden

13
MEI

4 PE
 
 

ONLINE CURSUS 
Vastgoed en BTW

Kent u de btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Weet u wat de gevolgen voor de ondernemer zijn? Vastgoed en btw is een lastige en complexe materie met veel uitzonderingen, zeker in de samenloop met overdrachtsbelasting. Daarnaast gaan Teunis van den Berg en Joost Severs in op de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren in plaats van verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Informatie & aanmelden

18
MEI

4 PE
 
 

ONLINE CURSUS 
Bedrijfsopvolgingsregeling (actualiteit, knelpunten en oplossingen in de praktijk)

Hoe kunt u de fiscaal gunstige faciliteiten in bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten? Almer de Beer, specialist op dit gebied geeft u een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor uw dagelijkse praktijk. Vanzelfsprekend is er ook voldoende tijd om uw eigen vragen te stellen.

Informatie & aanmelden

12
MEI

4 PE
 
 

Agenda overige cursussen voorjaar 2020:

03-06    Van familiebedrijf naar familiekapitaal (3 en 8 juni)
08-06    Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
10-06    Box 2 en 3 in 2020; wat te doen met een miljoen?
10-06    Werkkostenregeling
11-06    BTW transport en logistiek
15-06    Estate planning
17-06    Vaktechnisch overleg voor gemeentelijke fiscaliteit Q2
18-06    Webshops en BTW
24-06    Update WAB
25-06    Reisbureauregeling en BTW
30-06    Excessief lenen bij de eigen BV

01-07    Samenwerken en detacheren zonder BTW
02-07    Vermogensoverdracht naar de kinderen; theorie en emotie
07-07    Excessief lenen bij de eigen BV

Volledig cursusaanbod

06-40801163

marijke@fiscaalvanmorgen.nl

 
Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, meld u dan hier af.