Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Internationaal Strafhof: "Humanitair recht geldt gelijk voor alle mensen"

Eerste minister van Israël Benjamin Netanyahu noemt de gelijkschakeling van Hamas met hemzelf door het Internationaal Strafhof grotesk. Zijn stelling noopt ons om ze te weerleggen met de opsomming van de feiten. Dit is een historisch zware nederlaag voor het zionistische project van de staat Israël in zijn huidige vorm. Het Strafhof is duidelijk: "Het internationaal humanitair recht is gelijk van toepassing op alle mensen".

Lees verder

Vier zaken die je moeten weten over Iran

Met de plotse dood van zijn president wordt over Iran dezer dagen veel gesproken, maar over dit land is weinig geweten. Wat is het belang van Iran? Waarom is het Westen zo gebeten op dat land? Wie heeft er de feitelijke macht en wat brengt de toekomst?

Lees verder

Zondag 19 mei: Europese Mars in Brussel tegen de genocide in Gaza

Voor de zesde maal in zeven maanden kwamen volgens de organisatoren 40.000 mensen samen in Brussel om hun steun te uiten voor het Palestijnse volk en hun verontwaardiging te uiten voor de passiviteit van onze Europese regeringen tegenover een genocide live op onze schermen.

Lees verder

Israëlisch leger belegert Al-Awda Ziekenhuis in Gaza

In Noord-Gaza verkeert het Al-Awda ziekenhuis in een kritieke toestand. Dat wordt al drie dagen belegerd door het Israëlische leger, waardoor 148 hulpverleners en 22 patiënten van de buitenwereld zijn afgesloten. 11.11.11 en Viva Salud doen een dringende oproep aan de internationale gemeenschap om onmiddellijk in te grijpen.

Lees verder

Een Andere Joodse Stem roept op tot berechting van oorlogsmisdadigers

De misdaden die Israël en zijn strijdkrachten hebben begaan tegen de Palestijnse inwoners van de Gazastrook zijn ongekend en gruwelijk, en komen volgens het Internationaal Gerechtshof neer op een potentiële genocide. Daarom verwelkomt Een Andere Joodse Stem de beslissing van de aanklager van het Internationaal Strafhof om verzoeken tot arrestatiebevelen in te dienen bij de Kamer van Vooronderzoek van het Hof.

Lees verder

Ecuador: internationale lawfare en regionale destabilisatie

Ecuadoraanse ordetroepen braken op 5 april 2024 hardhandig binnen in de Mexicaanse ambassade in Quito. Ze arresteerden er de voormalige vice-president van Rafael Correa, Jorge Glas, die al zeven jaar het voorwerp is van lawfare. Correa zelf kreeg politiek asiel in België. Wat is de inzet en de draagwijdte van die inbreuk tegen het diplomatiek recht?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

VZW Semalka wil bruggen bouwen met autonome Syrische regio Rojava

  Tijdens een panelgesprek in de marge van het jaarlijkse Leuvense Wereldfeest heeft Deirdre Maes zaterdag de nieuwe vzw Semalka voorgesteld die bruggen wil bouwen tussen ons land en Rojava, de autonome regio in het...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium