ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-01-2021
Interview ADO-matchwinnaar Boy Kemper: "Ik dacht aan het juichen van Michiel Kramer"

Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie was direct een enorm belangrijke. Door zijn prachtige uithaal pakte Boy Kemper met ADO Den Haag zaterdag drie hele dure punten op bezoek bij RKC Waalwijk. "Ik dacht aan het juichen van Michiel Kramer en deed iets geks."


Lees verder
Zahavi, Van Hecke en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 15

Speelronde nummer vijftien in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Hoe FC Groningen met Strand Larsen eindelijk weer in de roos heeft geschoten

De zoektocht van FC Groningen naar een nieuwe spits eindigde afgelopen zomer in Noorwegen. De twintigjarige Jörgen Strand Larsen werd voor iets meer dan een miljoen euro overgenomen van FF Sarpsborg en moest in Groningen voor doelpunten gaan zorgen. Tot dusver was de Noor bijzonder productief.

Lees verder
Deze 5 Nederlanders komen maar niet aan de bak bij hun buitenlandse werkgevers

De transfermarkt is open en dat is het juiste moment voor spelers zonder speeltijd om op zoek te gaan naar een club die dat wel kan bieden. Ook enkele Nederlanders verpieteren dit seizoen bij hun buitenlandse werkgevers wekelijks op de bank. ELF Voetbal zette er vijf voor je op een rij

Lees verder
Aan deze edities van Ajax - PSV zullen Ajacieden graag terugdenken

Dit weekend draait in de Eredivisie volledig om Ajax - PSV. Het is misschien wel de mooiste wedstrijd van het seizoen en dus zijn de supporters van beide ploegen gespannen. We richten ons vandaag op de fans van Ajax en om de zenuwen wat te verlichten kijken we terug op de mooiste edities van Ajax - PSV van de eeuw, vanuit Amsterdams perspectief

Lees verder
Interview Sylian Mokono, deel 2: "Zou hartstikke leuk zijn uit te komen voor Oranje, Suriname of Congo"

Donderdagmiddag ging de kogel door de kerk. Sylian Mokono speelt ook de komende drie jaar voor FC Utrecht. De Domstedelingen bedongen tevens een optie voor nog een extra seizoen in diens nieuwe overeenkomst. "Hiervoor ben ik van kleins af aan begonnen."

Lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Dinamo Tbilisi is het Ajax van Georgië"

Een mooie transfer. Woensdag zette Fabian Sporkslede zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Dinamo Tbilisi, de achttienvoudig en tevens regerend kampioen van Georgië. De 27-jarige verdediger annex middenvelder, die eerder voor Ajax, Willem II, Chievo Verona, NAC Breda en RKC Waalwijk speelde, begint daardoor aan een nieuw buitenlands avontuur. "De ambitie is om de club Europees op de kaart te zetten."

Lees verder
Interview Zeus de la Paz: "Wilde graag terugkeren naar Verenigde Staten"

In de zomer van 2017 rook Zeus de la Paz aan een Amerikaans avontuur. De periode bij Cincinnati Dutch Lions beviel de nu 25-jarige doelman uit Nijmegen zo goed dat een terugkeer naar het immense land in zijn achterhoofd bleef. Op 1 maart start de international van Curaçao, opgeleid bij PSV, aan een nieuwe uitdaging in de Verenigde Staten. “De club wil dat we keihard werken en voor hen door het vuur gaan. Dat past bij mij.”

Lees verder
Engelse blik op Haller: ‘Kan voor alle partijen goed uitpakken’

Donderslag op de donderdag, maar Sébastien Haller is sinds vandaag speler van Ajax. Het meest opmerkelijke aan de deal is dat de Amsterdammers een transfersom betalen die ongeveer de helft is van wat zijn huidige werkgever West Ham United achttien maanden geleden voor de Franse spits betaalde aan Eintracht Frankfurt. Het regent desondanks geen klachten over wanbeleid en verdampte kapitalen.

Lees verder