ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-11-2020
Interview Alex, De Tank van PSV: "Zat ik plotseling middenin de carnavalsoptocht"

Hij vormde het slot op de deur van het meest succesvolle Nederlandse team van de Zeroes: Alex, bijgenaamd De Tank. In al zijn drie dienstjaren bij PSV veroverde hij de landstitel en verder won hij de KNVB Beker en stond hij op de rand van een Champions League-finale. De 38-jarige Braziliaan is nu profvoetballer af en blikt met genoegen terug op zijn tijd in Nederland. "Ik heb één keer proberen te fietsen, maar dat was levensgevaarlijk."


Lees verder
De mooiste dag van het jarige Blackburn Rovers

Blackburn Rovers viert op deze donderdag zijn 145e verjaardag. De eerbiedwaardige industrieclub van Ewood Park leidt anno 2020 een anoniem bestaan op het tweede niveau van Engeland. Op dagen als deze kijkt de club weemoedig terug naar de gloriedagen van de club in de jaren ’90, met 14 mei 1995 als de hoogdag die het stadje onder de rook van Manchester nooit meer vergeet. Verhaal over de opkomst en ondergang.

Lees verder
Vacature: Stage lopen als redacteur bij ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

Lees verder
Feyenoord moet aan de bak tegen verjongd CSKA

In groep K wil het met overwinningen niet zo vlotten. Alleen Wolfsberger AC wist voor een driepunter te zorgen en dat maakt Feyenoord nog steeds kansrijk voor Europese overwintering. Morgen treft het CSKA Moskou, dat een verjongingskuur is ondergaan en in eigen land bovenaan de ranglijst staat.  

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
'Napoli toont interesse in Willem II-back Köhn'

Derrick Köhn is dit seizoen een van de revelaties bij Willem II. De Duitse linksback heeft zich door zijn goede spel in de kijker van meerdere clubs gespeeld. Napoli heeft haar interesse reeds kenbaar gemaakt.

Lees verder
In deze talenten ziet Ten Hag het zitten: wie breekt als eerste door bij Ajax?

Hoewel Jong Ajax vrijdag keihard onderuit ging tegen Almere City, komen er grote talenten aan in de hoofdstad. Sontje Hansen en Naci Unuvar debuteerden vorig seizoen al, Kenneth Taylor en Devyne Rensch zaten al meermaals op de bank en Brian Brobbey mocht zelfs mee in de Champions League. Welk talenten breekt als eerste door?

Lees verder