ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-02-2022
Interview Anwar El Ghazi: "Mijn zaakwaarnemer vroeg of ik in de Premier League wilde blijven"

Iedere winterse transfermarkt vindt een stoelendans plaats. Zeker bij clubs in de gevarenzone. Toen de muziek stopte, vond Anwar El Ghazi zichzelf terug bij Everton. De 26-jarige aanvaller neemt ons mee in de totstandkoming van zjin bliksemtransfer van Aston Villa naar het blauwe deel van Liverpool. "Ik zie de Premier League als hoofdgerecht en Oranje als mogelijk toetje."


lees verder
De laatste keer dat Feyenoord bij AZ wist te winnen

Het is erg spannend in de Eredivisie in de strijd om plek twee en in dat kader staat er zondag een heerlijke wedstrijd op het programma. Nummer vier AZ ontvangt dan in eigen stadion nummer drie Feyenoord en de laatste keer dat de Rotterdammers in Alkmaar wisten te winnen is alweer een dikke vier jaar geleden. Welke spelers stonden toen in de basis bij Feyenoord? Lees dat hieronder.

lees verder
Interview Gyrano Kerk: "Ik had nog niet echt een goed beeld van Lokomotiv Moskou"

Hij werd vorig jaar zomer gelinkt aan RSC Anderlecht en clubs uit Italië en Frankrijk, maar Gyrano Kerk verliet FC Utrecht voor Lokomotiv Moskou. Van die keuze heeft de 26-jarige Amsterdammer absoluut geen spijt. Via Rusland hoopt de snelle aanvaller in de toekomst weer een stap hogerop te maken. "Ik heb nog de ambitie om naar Engeland te gaan."

lees verder
Dit zijn de tegenstanders van de Nederlandse clubs in de Conference League

Vrijdag vond de loting voor de achtste finale van de Conference League plaats en er ging vier Nederlandse clubs in de koker. PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse kennen inmiddels hun tegenstanders. Voor de meeste clubs betekent het een confrontatie met perspectief, maar Vitesse treft de absolute topfavoriet.

lees verder
Wie is Manchester Uniteds toptalent Anthony Elanga?

Manchester United had in de achtste finale van de Champions League vrijwel niets in te brengen tegen Atlético Madrid, toch hield de Engelse club een punt aan de wedstrijd over. Dit kwam door een doelpunt van de negentienjarige Anthony Elanga. Hij besliste de wedstrijd met zijn eerste balcontact, maar wie is de jonge Zweed?

lees verder
Ajax naar de kwartfinale - in 2019 ging het zo

De promotievideo was smullen. Benfica en Ajax kijken elkaar woensdagavond in de ogen. Twee échte Europese grootmachten. Geen oliesjeiks of durfkapitalisten, maar de adelaar tegen de bronzen oudheidlegende. Eusébio tegen Cruijff. Los van de romantiek - en loeiveel euro's - gaat het ook om de sportieve glorie. Kwartfinale Champions League, dat is ook voor Ajax zeldzaam terrein. Twee keer in deze eeuw. De vorige keer was ELF Voetbal erbij en schreven we deze reportage.

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal met de man van honderd miljoen, Feyenoord-aanwinst Walemark en Anwar El Ghazi

De man van honderd miljoen van Ajax, de verrassende Zweedse topaanwinst van Feyenoord en een buitenspeler die switchte binnen de Premier League. Eentje met interlandervaring in Oranje. Het is een handjevol van de onderwerpen in de nieuwe ELF Voetbal. Nummer 2 van 2022 is uit! En kent ook interviews met Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Paulos Abraham (FC Groningen) en Rami Kaib (sc Heerenveen), reportages met Daan Rots (FC Twente) en Cas Odentahl (NEC) en een verhaal over Europese organisatieflaters. En nog veel meer!

lees verder
Deze ELF wedstrijden worden bepalend in de Premier League-titelstrijd

Liverpool walste woensdagavond over Leeds United heen: 6-0. The Reds hebben de landstitel daarmee weer in eigen hand, met nog maar drie punten achterstand op Manchester City. Na vrije runs naar het kampioenschap (Liverpool in 2020, Manchester City in 2021), lijkt dit jaar een heruitgave van 2019 op komst: twee clubs die door de competitie denderen. Deze ELF wedstrijden zullen veel gaan bepalen. Pak uw agenda!

lees verder
Vader Jens Walemark over Patrik: "Al met al makkelijke keuze om naar Feyenoord te gaan"

Vrijwel iedereen is het erover eens dat Feyenoord-aanwinst Patrik Walemark exceptionele kwaliteiten heeft. Toch is het nog geen jaar geleden dat de nu twintigjarige aanvaller op het veld liep bij de beloftenploeg van zijn toenmalige club BK Häcken. "Als hij een kans krijgt, is het over het algemeen raak."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Real Madrid - Barcelona FC20-03-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Olympique Marseille - OGC Nice20-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
 
Juventus - US Salernitana 191920-03-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
AS Roma - Lazio Roma20-03-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Inter - ACF Fiorentina20-03-2022
elfvoetbal.nl
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Bekijk alle voetbalreizen