ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-09-2020
Interview Arthur Numan: “Ik hoop dat Rangers wint”

Hij speelde vijf jaar voor Rangers FC en heeft lak aan de bijdrage die Willem II kan leveren aan de coëfficiëntenpolonaise die in Nederland al een tijdje gaande is. Arthur Numan is Ranger in hart en nieren en met hem blikken we bij ELF vooruit op de Europa League-clash tussen Willem II en Rangers FC die donderdag op de rol staat.


Lees verder
Interview Roshon van Eijma: 'Eric van der Luer is echt een held voor mij'

Roshon van Eijma is deze zomer bij SC Preußen Münster begonnen aan zijn eerste avontuur buiten Nederland. ELF Voetbal besloot de 22-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn tijd in de jeugd bij Willem II, vier seizoenen in het shirt van Roda JC Kerkrade, een bijbaantje als pizzabezorger, zijn goede band met Eric van de Luer, bijzondere tripjes met de nationale ploeg van Curaçao, een nieuwe uitdaging in de Regionalliga West en plannen voor de toekomst.

Lees verder
Nationale Voetbalgids 2020/21: zes competities, honderd clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2020/21. Zes competities, in totaal honderd clubs. Teamfoto's, programma's, transfers, voorbeschouwingen, sterspelers, trainersportretten en statistieken. Kortom alles wat je van een club wilt lezen. En dat voor 6,99 euro!

Lees verder
ELF Voetbal Opinie: ‘Gewoon je bek houden’

Lacherig reageerde voetbalminnend Nederland op het politieke decreet rondom de terugkeer van supporters in onze stadions, meer specifiek de bepaling dat er niet gezongen zou mogen worden. Het populaire Twitteraccount @ermaggezongenworden zat met een flink probleem. Het zangverbod was kansloos, voorspelde iedereen. Zo geschiedde ook. Er werd voorzichtig gezongen. Omdat er bij Feyenoord de meeste mensen zaten, klonk het daar het luidst en werd de ophef daar geboren.

Lees verder
Dure spelers in de top: miskoop of trage start?

In het hedendaagse voetbal gaat enorm veel geld rond, dat is algemeen bekend. Spelers worden voor krankzinnige bedragen gekocht, maar garantie dat zij daarwerkelijk presteren heb je vooraf nooit. Welke spelers vallen onder de noemer 'miskoop'?

Lees verder
Wie is PSV-opponent NŠ Mura?

Donderdag begint PSV in navolging van AZ en Willem II ook aan zijn Europese campagne. Met NŠ Mura is de tegenstander geen aansprekende naam, maar dat neemt niet weg dat van onderschatting geen sprake mag zijn.

Lees verder
Interview Istvan Bakx: “Zou een boek over Zuid-Afrika kunnen schrijven”

Voor ELF Voetbal zijn we bezig met een verhaal over voetballers in den vreemde. Istvan Bakx was een prachtige toevoeging aan het verhaal geweest met zijn dienstverband bij Ajax Cape Town. Wás, want tussentijds werd bekend de Zeeuwse middenvelder terugkeert naar de club het voor hem begon: HSV Hoek. Omdat het verhaal toch te mooi was om onverteld te laten: slotsom van een Zuid-Afrikaans jaar, verteld door een man die zijn koffers aan ’t pakken is.

Lees verder
Weghorst mogelijk naar Tottenham: dit zijn de potentiële nieuwe spitsen voor de Spurs

Na het binnenhalen van Gareth Bale wil Tottenham Hotspur doorpakken. Er is nog een nieuwe spits nodig. In de afgelopen weken werden er tientallen spelers aan de Spurs gelinkt. ELF Voetbal zette de vijf meest genoemde spelers voor je op een rij.

Lees verder
Deze Nederlanders zijn al aan het Barcelona van Koeman gelinkt

Ronald Koeman is inmiddels een maand de trainer van FC Barcelona en sindsdien worden er veel Nederlanders aan de Catalaanse topclub worden gelinkt. In dit artikel zetten we de spelers op een rij waar Barcelona volgens verschillende media al interesse in heeft gehad. Van Sergino Dest tot Memphis Depay.

Lees verder