ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-07-2022
Interview beleidsbepalers NEO over de Wout Weghorst-bijdragen: "Ineens zag ik: een ton overgemaakt"

Er zijn weinig amateurclubs die zo'n goed gevulde spaarrekening hebben als R.K.S.V. NEO uit Borne. Verantwoordelijke daarvoor: Wout Weghorst. Via de zogeheten solidariteitsvergoeding zijn er diverse mooie projecten gerealiseerd bij de Twentse tweedeklasser. "Op het FA-kantoor hadden ze vast nog nooit gehoord van NEO uit Borne."


lees verder
Beachsoccer-international Chelly Drost: "Tijdens onze toernooien is iedereen superrelaxed"

De zomer is aangebroken. Veel voetballers houden hun conditie op peil met beach soccer. Maar hoe werkt dat? En wat zijn handige tips? We vroegen het aan Chelly Drost, niet alleen speelster van Telstar Vrouwen en zaalvoetbalbekerwinnaar Os Lusitanos. Ook beachsoccer-international. "Probeer de bal altijd door de lucht te spelen."

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder
Telstar trekt talentvolle verdediger aan uit Tweede Divisie

Een mooie transfer. Jorginho Soares maakt de overstap naar Telstar. De 22-jarige verdediger tekent een contract voor drie seizoenen bij de Witte Leeuwen. Soares komt over van ASWH, waarmee hij afgelopen seizoen uitkwam in de Tweede Divisie.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
Martinez staat voor toptransfer: dit zijn de duurste verkopen ooit van Ajax

Als we De Telegraaf mogen geloven vertrekt Lisandro Martinez één dezer dagen naar Manchester United. Met die transfer is een enorm bedrag gemoeid en zo wordt de Argentijn één van de duurste Ajacieden aller tijden. Vanwege dat nieuws kijken we in dit artikel naar de verkopen die Ajax het meeste geld opleverden.

lees verder
Interview Cody Gakpo, PSV-aanvaller: "Een bezoek aan Togo staat erg hoog op mijn bucketlist"

Monumenten, kerken en de moderne hoofdstad Lomé: de bezienswaardigheden van Togo op een rij. In dezelfde bodem die het West-Afrikaanse land voorziet van luxe grondstoffen als marmer, cacao en koffie, liggen de wortels van Cody Gakpo. Voor de helft althans. Vader Johnny was er jeugdinternational. "Heb je ooit gehoord van Riz au gras? Dat is echt heerlijk."

lees verder
Win het boek Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom

Een tragische gebeurtenis in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Op 8 juli 2017 krijgt Ajax-talent Abdelhak Nouri een hartstilstand waardoor hij nooit meer zou kunnen voetballen. Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom vertelt het verhaal vanuit het perspectief van vrienden en familie. ELF Voetbal mag twee exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
Familie Flekken en hun liefde voor WDZ: "Tijdens carnaval hoopte ik vaak dat Mark zich afmeldde"

Op zijn tiende belandde Mark Flekken onder de lat bij WDZ. "Omdat het overbuurjongetje stopte." Achttien jaar later heeft de Limburgse sluitpost al vier interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan en lonkt een transfer naar de Premier League. Bij WDZ in Bocholtzerheide zijn ze trots op het kind van de club. Als telg uit een hechte WDZ-familie. "Als het mogelijk is, komt hij hier langs. Dan maakt hij een praatje en loopt hij een rondje door de kantine."

lees verder