ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-08-2020
Interview Branco van den Boomen: “Toulouse is écht een grote club”

Het was een bericht enigszins in de kantlijn, maar daarom niet minder opvallend. Branco van den Boomen (25) maakte deze zomer de overstap van De Graafschap naar Toulouse. In Frankrijk hoopt de middenvelder komende jaargang te promoveren naar de hoogste divisie. Over hoe zijn nieuwe club in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam, de kracht van Toulouse en het leren van de Franse taal.


Lees verder
ELF bijzondere statistieken en feitjes over de kwartfinales in de Champions League

De kwartfinales van de Champions League zorgden voor een hoop verrassing. ELF Voetbal verzamelde elf bijzondere statistieken, records en feitjes over de kwartfinales en zette ze voor je op een rij.

Lees verder
Hoe Bayern München dit seizoen iedereen vernedert in de Champions League

Bayern München is momenteel het onderwerp van gesprek in de voetbalwereld. De topploeg uit Zuid-Duitsland wordt namelijk gezien als de topfavoriet voor de Champions League-winst, zeker na de 2-8 vernedering bij FC Barcelona. Het is niet de eerste club die Bayern die seizoen in het miljoenenbal vernederd heeft.

Lees verder
Interview Hans Kraay jr.: "Brighton was mijn leukste periode als voetbalprof"

Negentien seizoenen was Hans Kraay jr. profvoetballer. Tijdens die loopbaan stond hij niet bekend om zijn verfijnde techniek, fraaie passeerbewegingen of levensgevaarlijke vrije trappen. Strijd, inzet en duelleren luidden zijn kenmerken. "Mijn leukste periode? Brighton. Daar hoef ik lang niet lang over te na denken."

Lees verder
Sportpsycholoog Rico Schuijers: “Winnaars als Robben laten medespelers beter spelen”

Rico Schuijers is een bekende sportpsycholoog in Nederland. Net als ieder andere voetballiefhebber kijkt hij uit naar de Eredivisierentree van Arjen Robben. Schuijers analyseerde de persoonlijkheid van de Groninger en andere wereldtoppers in hun tak van sport.

Lees verder
Waar zijn ze nu? Het AZ dat in 2014 voor het laatst een Europese kwartfinale speelde

AZ maakt zich op voor de voorrondes van de Champions League. Over tien dagen wacht een ontmoeting met Viktoria Plzen in Alkmaar. Als de Alkmaarders het eindtoernooi weten te halen, dan is dat voor het eerst sinds 2009. In de tussentijd speelden de Alkmaarders bijna elk seizoen in de Europa League, waar het zo nu en dan best succesvol was. In 2014 haalde AZ voor het laatst de kwartfinale. Hoe is het nu met de spelers van toen?

Lees verder
Even voorstellen: De jonge verdedigers van Feyenoord

Zondagmiddag startte Feyenoord met een aantal onbekende namen in het duel met FC Twente. De defensie werd ingevuld door George Johnston, Ian Smeulers en Ramon Hendriks. ELF Voetbal neemt de verdedigende talenten onder de loep.

Lees verder