ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-05-2021
Interview Bryan Roy: "De media houden ons voortdurend voor de gek"

Buitenom of binnendoor? Passeren of voorzetten? Uithalen of afleggen? Het waren keuzes die Bryan Roy ruim 25 jaar dagelijks moest maken. In de Eredivisie, de Premier League, Serie A, Bundesliga en gedurende drie eindtoernooien met Oranje. Tegenwoordig houdt de Amsterdammer zich bezig met heel andere vragen. "We worden voortdurend voorgelogen door de media en door politici."


Lees verder
Dit moeten de sterspelers worden bij Jong Oranje in de knock-outs van het EK

Komende week wordt de EK-selectie van het Nederlands elftal bekend. Erwin van der Looi maakte vrijdag reeds de selectie bekend van Jong Oranje voor de knock-outs van het jeugd-EK. In dit artikel kijken we naar de spelers die voor Jong Oranje de kar moeten gaan trekken en voor de eindzege moeten gaan zorgen. 

Lees verder
Win Zlatan spreekt!, het boek vol knotsgekke, opvallende quotes

Willems Uitgevers viert dit jaar haar achtste verjaardag. Onderdeel van dit heugelijke feit is de lancering van Sportumi - Sportbibliotheek der Lage Landen én de lancering van een boek over ‘s werelds’ meest besproken voetballer aller tijden: Zlatan Ibrahimovic; de boomlange Zweedse international die menig voetballiefhebber met zijn geweldige acties in vervoering bracht en dat nog altijd doet. Dit boek is nu te winnen op onze website. Beantwoord daarvoor de vraag in het artikel.

Lees verder
Interview doelman Mark Spenkelink: "Ik ben heel ambitieus"

Een geweldige club. Met bescheiden medewerkers, een gemoedelijke cultuur en een plek waar hij zichzelf verder heeft ontwikkeld. Mark Spenkelink spreekt met een warm gevoel over PSV. De club waar hij afgelopen seizoen onder contract stond en de jaargang afsloot met een geweldig optreden tegen Almere City. Nu is de 24-jarige sluitpost transfervrij. "Ik heb over interesse niets te klagen."

Lees verder
PANNA! 57 is uit: onze EK-Leeuwen en OranjeLeeuwinnen maken zich op voor mooie zomer

Er komt een mooie zomer aan. Niet alleen kijkend naar het weer, maar zeker ook op voetbalgebied. We kunnen ons opmaken voor twee supertoernooien. Voor het eerst na negen jaar is Oranje er weer bij op het EK en de OranjeLeeuwinnen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de Olympische Spelen! Uiteraard blikken we met PANNA! 57 vooruit op deze toptoernooien. Maar we besteden ook aandacht aan andere leuke voetbalonderwerpen en natuurlijk vele quizjes, lijstjes en uiteraard de strip en de fotostrip.

Lees verder
Heracles Almelo-aanwinst Bilal Basacikoglu: "Klik met trainer Wormuth en vertrouwen doorslaggevend"

De kogel ging donderdagmiddag door de kerk. Bilal Basacikoglu speelt de komende twee jaar voor Heracles Almelo. Bovendien werd een optie voor nog een seizoen overeengekomen. "Met name de klik met trainer Frank Wormuth en zijn vertrouwen in mij was doorslaggevend."

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Hoe verging het eerdere play-offwinnaars in Europa?

Zondagmiddag komen we erachter welk team het Nederlandse voetbal volgend seizoen gaat vertegenwoordigen in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. De strijd gaat tussen Feyenoord en FC Utrecht. Met een blik op het verleden kijken we vooruit naar die wedstrijd en naar de Europese campagnes van eerdere play-offwinnaars.

Lees verder
Interview Souffian El Karouani: "NEC hoort thuis in de Eredivisie"

Nog negentig minuten is NEC verwijderd van een terugkeer op het hoogste niveau. Of wellicht honderdtwintig minuten of een penaltyserie. Souffian El Karouani maakt het niet uit hoe het gebeurt. Als het maar gebeurt. "NEC hoort thuis in de Eredivisie. Daar gaan we zondag alles aan doen."

Lees verder