ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-11-2023
Interview | Byron Burgering: "Ik ben ervan overtuigd dat we in de top 5 kunnen eindigen"

Promovendus GVVV geldt als een van de verrassingen in de Tweede Divisie. Met vijf beslissende voorzetten is Byron Burgering een van de sterkhouders. De vleugelaanvaller heeft een duidelijk doel voor ogen: hij wil terug naar het profvoetbal.


lees verder
Bellingham opnieuw ESM Speler van de Maand, twee Nederlanders in beste team oktober

Net als vorige maand is Jude Bellingham uitgeroepen tot ESM Speler van de Maand. Evenals in september ontving de aanvallende middenvelder van Real Madrid alle mogelijke stemmen van de leden. Voor het eerst sinds jaren staan er twee Nederlanders in het gekozen ELFtal van de maand. Zowel Micky van de Ven van Tottenham Hotspur als Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen ontving drie stemmen.

lees verder
ELF Voetbal Special: de Oranje Bril, de Nederlandse voetbalidentiteit vanuit buitenlands perspectief

Nederland is het land van bloemen, kaas, verdovende middelen en aanvallend voetbal. Maar ook het enige land met een eigen nationale tactiek: 4-3-3. De aanleiding van ons nieuwe nummer, getiteld Oranje Bril. In een speciale uitgave van ELF Voetbal bekijken we de Nederlandse voetbalidentiteit vanuit buitenlands perspectief. Volop aandacht voor Johan Cruijff, Louis van Gaal en Marco van Basten. Maar dan verteld door buitenlanders of landgenoten die over de grenzen met onze iconen samenwerkten.

lees verder
Wanneer en op welke zender is Ajax - FC Volendam?

Ajax moet nog altijd een wedstrijd inhalen tegen FC Volendam. Eigenlijk zou de wedstrijd worden gespeeld op woensdag 27 september, maar de KNVB plande daar het restant van Ajax - Feyenoord (uiteindelijk 0-4) overheen. Dus moest er een nieuwe datum worden gezocht voor de wedstrijd tegen Volendam en die datum komt er nu bijna aan. Check hier wanneer en op welke zender de wedstrijd tussen Ajax en Volendam is.

lees verder
Graham Arnold: Australische bondscoach gevormd in Eredivisie: "Toen ik in Nederland kwam, veranderde alles"

De Eredivisie betekende de eerste kennismaking van Graham Arnold met Europa. Een kennismaking waarvan hij op zestigjarige leeftijd nog steeds de vruchten plukt. Nu alweer ruim vijf jaar als bondscoach van Australië. Samen met onze landgenoot René Meulensteen (59) is hij een weg ingeslagen die moet leiden naar succes met pressievoetbal. "In Nederland heb ik geleerd dat details en een goede voorbereiding uiterst belangrijk zijn."

lees verder
Wie is Kristian Hlynsson, die steeds vaker in het veld staat bij Ajax?

Kristian Hlynsson staat steeds vaker in het veld bij Ajax. Dit seizoen kwam de 19-jarige IJslander al tot vier wedstrijden in de Eredivisie en een wedstrijd in de Europa League. Hij scoorde zelfs al twee keer tegen FC Utrecht, ondanks dat Ajax die wedstrijd met 4-3 verloor. Maar wie is die jonge Hlynsson precies? ELF schetst zijn profiel.

lees verder
Remi van Ekeris keerde terug bij FC Lisse na 'tussenjaar' bij FC Emmen: "Misschien heb ik het te snel opgegeven"

Kansen zijn er om ze te pakken. Remi van Ekeris stond aan het begin van een profvoetbalcarrière nadat FC Emmen zich meldde in de winter van 2022. Die kans kon het jeugdexponent van FC Lisse niet laten gaan. Helaas pakte het niet uit zoals gehoopt en keerde van Ekeris een jaar later alweer terug. Toch heeft hij nog altijd de hoop om ooit de stap omhoog te zetten. “Elke dag voetballen is wat ik wil.”

lees verder
Eredivisie-kopstukken | Numan: "Ronaldo werd panisch van die vleermuizen, ik heb hem nog nooit zo hard zien rennen"

Als het Estadio Santiago Bernabéu voor Ronaldo is wat het Shea Stadium voor The Beatles in hun topjaren was, dan was het Philips stadion voor de Braziliaan als de Cavern Club voor de popband uit Liverpool. In deze rubriek gaan we terug naar de Eredivisiejaren van een voetballer die later zou uitgroeien tot wereldtopper. In deel 3: Ronaldo.

lees verder
Robin van der Meer: "Voetbal werd steeds meer een 'moetje'"

46 Eredivisiewedstrijden, 128 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, acht jeugdinterlands, een promotie en een degradatie. Kortom: Robin van der Meer heeft genoeg ervaring. Dit seizoen is de verdediger voor het eerst te zien in de Tweede Divisie. Een bewuste keuze. “Plezier is mijn drijfveer, dat heb ik teruggevonden bij Rijnsburgse Boys.”

lees verder