ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-06-2020
Interview Cyriel Dessers: "Of ik jaloers ben op Steven Berghuis? Ja"

Cyriel Dessers was afgelopen seizoen de grote man bij Heracles Almelo. Met vijftien doelpunten kroonde hij zich samen met Steven Berghuis tot topscorer van het vroegtijdig beëindigde Eredivisie-seizoen. Een transfer naar KRC Genk vormt een mooie beloning. De Belg staat ook bekend vanwege zijn feitenkennis. "Ik vind het leuk om met statistieken bezig te zijn."


Lees verder
Succesvol of een blunder? Ruildeals door de jaren heen

Vanwege het coronavirus houden veel clubs hun hand op de knip. Zij zijn financieel gezien niet in staat of bereid om miljoenen euro’s uit te geven aan aanwinsten. Een ruildeal biedt hiervoor een uitweg. Zo lijken FC Barcelona en Juventus af te stevenen op een ruildeal tussen Arthur en Miralem Pjanic. Wat waren in het verleden bekende spelers die van club wisselden? ELF Voetbal bespreekt vijf succesvolle en minder succesvolle ruildeals.

Lees verder
PANNA! Vakantie Doeboek boordevol tips, quizzen, spelletjes en strips

Het PANNA! Vakantie Doeboek is er weer! Natuurlijk weer super dik en boordevol leuke verhalen, weetjes, quizzen, puzzels, kleurplaten, spellen, strips en de leukste moppen. Extra handig nu de zomervakantie bijna aanbreekt.

Lees verder
De Roda JC Quiz!

Vandaag is Roda JC jarig en om dat te vieren heeft ELF Voetbal een Quiz over de club samengesteld. De vragen leiden je door de hele geschiedenis van noodlijdende Limburgers. Van de clubhelden en bijzondere momenten uit de historie, tot de hedendaagse misère. Test je kennis in onze Quiz!

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder
De ruzies van de jarige Wilfred Genee bij Veronica Inside

De problemen binnen het programma Veronica Inside zijn groot en er is een kans dat het programma definitief van de buis verdwijnt. Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn woedend op presentator Wilfred Genee. Vandaag is laatstgenoemde jarig en het is niet de eerste keer dat hij ruzie heeft binnen Veronica Inside.

Lees verder
Knoester-broers: groot geworden op Varkenoord

Hoewel bij de een sterker aanwezig dan bij de ander deelden Cas (25), Jop (24) en Mats (21) Knoester jarenlang dezelfde droom: het eerste van Feyenoord halen. Geen van de Knoester-broers speelde ooit een officiële wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers en van hen is alleen Mats (Heracles Almelo) op Eredivisie-niveau doorgebroken. ELF Voetbal bracht ze samen voor een openhartig gesprek.

Lees verder
Vanaf 15 jaar en 219 dagen: De jongste debutanten in La Liga

In het thuisduel van Real Madrid tegen RCD Mallorca afgelopen woensdag (2-0) deed zich een opvallend moment voor. De vijftienjarige Luka Romero kwam in de slotfase in het veld. Dit maakte de Mexicaan de jongste debutant in La Liga. Wie zijn de andere spelers die op jonge leeftijd hun debuut in Spanje maakten? En wat zijn de overeenkomsten in hun carrière? ELF Voetbal zet de jongste vijf op een rij.

Lees verder
Interview Mido: "Ik besef nu dat ik het Koeman moeilijk heb gemaakt"

Hij kwam in de zomer van 2001 als achttienjarige bij Ajax en hoopte via Amsterdam Europa en de wereld te veroveren. Ahmed Hussein Abdelhamid Hossam, oftewel Mido, wilde ook buiten Egypte een heldenstatus bereiken, maar zijn gedroomde carrière pakte iets anders uit met vijftien clubs in veertien jaar. "Het is mijn droom om ooit bij Ajax trainer te worden."

Lees verder