ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-04-2022
Interview Danny Holla en Julius Bliek: "De Maltezers uit ons team komen rechtstreeks vanuit hun werk"

De Blue Lagoon, per paardenkoets door Valletta, de historische stad Mdina en het tweede eiland Gozo: de toeristische trekpleisters van Malta in een notendop. Julius Bliek en Danny Holla, spelers van 26-voudig landskampioen Sliema Wanderers, beschrijven de voetbalcompetitie in de dwergstaat als 'mannelijk'. "Loopvermogen en conditie zijn belangrijk."


lees verder
Almere City breekt contract talent Puriel open

Almere City heeft met het oog op de toekomst een belangrijke slag geslagen. Het contract van Jeffry Puriel is opengebroken en met twee jaar verlengd. De negentienjarige vleugelaanvaller lag nog tot medio 2024 vast bij de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft zich nu voor langere tijd aan de ambitieuze Flevolandse club verbonden.

lees verder
Interview Denso Kasius, Bologna-winteraanwinst: "Door mensen hier behandeld alsof ik hun eigen zoon ben"

Denso Kasius speelde nooit een minuut in de Eredivisie. In de eerste seizoenshelft maakte de negentienjarige vleugelverdediger dusdanig veel indruk in het shirt van FC Volendam dat FC Bologna hem naar Italië haalde. De rechtsachter twijfelde in eerste instantie, maar besloot zijn kinderdroom toch na te jagen. "Ik had niet verwacht dat het niveauverschil zo groot zou zijn."

lees verder
Interview Hector Hevel Serrano: "We reizen het hele land door, vaak per bus of trein, soms per privévliegtuig"

Wie aan sport in Andorra denkt, komt al gauw uit bij wielrennen, skiën of snowboarden. De dwergstaat is van oudsher erg begaan in het rugby, maar voetbal is on the rise. Hector Hevel Serrano, die de jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep, speelt er voor FC Andorra en maakt met veel plezier deel uit van het voetbalproject van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué. Wij spraken Hector Hevel voor de ELF Over De Grens special!

lees verder
Win vrijkaarten voor de film I Am Zlatan

Zlatan Ibrahimovic is inmiddels veertig jaar, maar er zit nog geen greintje sleet op de wereldster. De excentrieke aanvaller maakte zijn doelpunten buiten Zweden eerst voor Ajax om daarna in vier buitenlandse topcompetities en op EK's en WK's met scherp te schieten. Ook dit seizoen vuurt hij er in het shirt van AC Milan weer vrolijk op los. Over de Zweedse held is een film gemaakt, die vanaf 28 april in de bioscoop draait. Jij kunt deze gratis bekijken!

lees verder
Bayern München maakt zich op voor tiende titel op rij

Bayern München en Borussia Dortmund staan dit weekend tegenover elkaar in de Bundesliga. De twee Duitse grootmachten staan ook dit seizoen wéér op de eerste en tweede plek. Bayern kan als het dit weekend Der Klassiker wint de tiende titel op rij vieren. We blikken terug op de laatste drie ontmoetingen.

lees verder
Pieter-Taco Bierema is de MVP van Nieuw-Zeeland: "We zijn soms het hele weekend weg voor een wedstrijd"

Van alle Nederlanders die in het buitenland voetballen, is Pieter-Taco Bierema het verst weg. De geboren Fries spendeert zijn doordeweekse dagen als graan- en zaadboer en staat een aantal keer per week onder de lat als keeper van Selwyn United. De club, de accommodaties en het hele Nieuw-Zeelandse voetbal zit in de lift, merkt ook Bierema. "Voetbal is nu de grootste sport van Nieuw-Zeeland".

lees verder
Deze spelers gaven de meeste assists in de Eerste Divisie

Thijs Dallinga, Robert Mühren en Thomas Verheydt zijn dit seizoen de absolute goalgetters van de Eerste Divisie. Maar wie zijn de aangevers van al die doelpunten?

lees verder
Wordt dit nummer de hit van FIFA 23?

Elk jaar kijkt de wereldwijde voetbalcommunity uit naar de release van de nieuwste editie van FIFA. Behalve vanwege de succesvolle speltypen Profclubs en Ultimate Team, staat FIFA ook bekend vanwege zijn soundtracks. Door de jaren heen zijn er veel nummers die in FIFA-spellen zaten uitgegroeid tot hits, maar hoe scoor je een nieuwe hit? De Franse artiest BLOWSOM doet een poging om in de nieuwe FIFA te komen.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Borussia Dortmund - Hertha BSC14-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bayer Leverkusen - SC Freiburg14-05-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Everton FC - Brentford FC15-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Newcastle United - Arsenal FC15-05-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
  
West Ham United - Manchester City15-05-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
  
Bekijk alle voetbalreizen