ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-12-2020
Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"

Hij zag ratten wegsprinten in restaurants en moest slapen op dunne matrasjes in een klamme, betonnen ruimte, maar verwierf een heldenstatus als voetballer in Vietnam. Danny van Bakel (37) is nog altijd woonachtig in het Aziatische land en probeert met buitenlandse investeerders een voetbalacademie te starten. "De structuur klopt hier van geen kant."


Lees verder
Interview Kay Tejan: "Ik hoorde direct dat al mijn haren zouden uitvallen"

Kay Tejan is ook dit seizoen een opvallende verschijning in de Tweede Divisie. De 23-jarige aanvaller van Kozakken Boys valt niet alleen in het oog door zijn doelpunten en goede spel. De oud-profvoetballer van FC Volendam heeft geen enkele haar op zijn lichaam. "Ik wist vooraf helemaal niets van auto-immuunziekten."

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Interview Elias Sörensen: "Kan Ameobi altijd bellen"

De verslaggever van EasyFM, de lokale radiozender in Almere, meldde het terloops op de perstribune van het Yanmar Stadion. Almere City FC overwinterde nooit eerder in het bekertoernooi, en ook dit jaar zijn de bekerambities van de ploeg uit Flevoland alweer opgeborgen. VVV-Venlo was in de polder veel te sterk, 1-4. ELF Voetbal praatte na afloop met Elias Sörensen.

Lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "De stap van Feyenoord naar Bayern was de beste keuze die ik ooit maakte"

Er werd het afgelopen jaar vooral óver hem gepraat, nauwelijks mét hem. Joshua Zirkzee (19) zag zijn naam in media wereldwijd opduiken. Intussen schermde Bayern München de spits die opgroeide in Spijkenisse vakkundig af voor nieuwsgierige journalisten. Wat vindt Zirkzee zelf van alle meningen die rondgingen? Wij legden het toptalent vijf uitspraken voor en vroegen hem te raden uit wiens mond ze afkomstig zijn.

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van Ajax?

Afgelopen zomer stuurde Ajax vijf spelers op huurbasis naar verschillende clubs. In Engeland, Italië en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van Ajax terug. Hoe is het nu met de spelers die Ajax deze zomer tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
Interview Ralf en Jesper Seuntjens: "Ik dacht dat ik een dood kind in mijn armen had"

De tweeling Ralf en Jesper Seuntjens groeide op in een gezin met niet één, maar twee tweelingen. Ralf is nu al ruim twaalf jaar profvoetballer, sinds vorig seizoen bij De Graafschap. Jesper werkt als vuilnisman. De twee broers bewandelen totaal verschillende wegen, die beide naar geluk leidden. Ieder met zijn eigen valkuilen, wegopbrekingen en omleidingen. "Ik dacht dat ik een dood kind in mijn armen had."

Lees verder