ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-03-2021
Interview Elayis Tavsan: “Ik ga voor de vijftien doelpunten dit seizoen”

Elayis Tavsan (19) is een van de revelaties van de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. De aanvaller liet vorig jaar al van zich horen bij Telstar, maar heeft bij NEC Nijmegen een extra stap gezet in zijn ontwikkeling. “Meer dan vorig jaar voel ik me klaar voor de stap naar de Eredivisie.”


Lees verder
Interview Deyovaisio Zeefuik: "AC Milan is nog steeds mijn club"

Drie inspanningen in maart, een pauze van ruim twee maanden en als het meezit nog enkele inspanningen in mei en juni. Het klinkt als de intervaltraining van een passieve hardloper, maar het is de opzet van het EK Onder 21 waaraan Jong Oranje deelneemt. Komende interlandperiode vindt de groepsfase plaats. In aanloop naar het toernooi sprak ELF Voetbal in Zeist met Deyovaisio Zeefuik. Een gesprek over Jong Oranje, zijn idolen en een lastig debuutseizoen in Berlijn.

Lees verder
De eerste stappen van het nieuwe Suriname richting het WK 2022

Deze zomer debuteert Suriname op een groot toernooi. De ploeg van bondscoach Dean Gorré kwalificeerde zich, het lijkt (en is) alweer een eeuwigheid geleden, voor de Gold Cup. Vorige zomer werd die afgelast en verschoven naar 2021, waardoor het nu feest is. Na het EK treedt Natio aan tegen Costa Rica, Jamaica en een nog te bepalen ploeg. Maar daar stoppen de ambities niet.

Lees verder
Deze Eredivisie-spelers zijn te zien op het EK Onder 21

Deze interlandperiode staat in het teken van de groepsfase van het EK Onder 21. Het eerste deel van het Europese toernooi wordt nu gespeeld, de finalewedstrijden vinden plaats in mei en juni. Jong Oranje won gisteren de eerste wedstrijd van Roemenië. Naast de Nederlandse jongens zijn er nog enkele Eredivisie-gezichten op het toernooi actief!

Lees verder
Deze Eredivisie-bekenden treft Oranje tegen Turkije

Het Nederlands elftal begint deze maand aan de kwalificaties voor het WK van 2022. De reis naar Qatar begint voor Oranje op woensdagavond met een uitwedstrijd in en tegen Turkije. Enkele spelers in de Turkse selectie zijn bekender met het Nederlands voetbal dan hun ploeggenoten. 

Lees verder
Interview Kees de Boer, ADO Den Haag: "Het wordt lastig, maar wij geven niet op"

Zondag stond hij plotseling weer in de basis bij ADO Den Haag: Kees de Boer. Het betekenden de eerste speelminuten van de twintigjarige middenvelder sinds 19 januari. "Hoewel het pittig was, hoop ik hier verder op uit te bouwen."

Lees verder
Lewandowski op recordjacht in ESM Gouden Schoen, Giakoumakis valt weg uit top tien

Lukt het hem of lukt het hem niet? Gaat Robert Lewandowski een nieuw doelpuntenrecord vestigen in de Bundesliga? Zijn eerste ESM Gouden Schoen lijkt de 32-jarige aanvaller niet meer te kunnen ontlopen. Daarmee wordt hij tegelijk de allereerste Poolse winnaar in de historie van het Europese topscorersklassement.

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van AZ?

AZ stuurde dit seizoen zes huurspelers naar andere clubs. In België, Italië en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van AZ terug. Hoe is het nu met de spelers die AZ tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
Peter Bosz: "In moderne voetbal is houdbaarheid trainer anderhalf tot twee jaar"

Bayer Leverkusen heeft trainer Peter Bosz (57) vanochtend ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten in de afgelopen periode. Voor Bosz eindigt daarmee zijn tweede avontuur als trainer in de Bundesliga (na een korte periode bij Borussia Dortmund in 2017) na ruim twee jaar. Vorig seizoen liet Herr Bosz het ambitieuze Leverkusen nog swingen. Wij zochten hem ruim een jaar geleden op tijdens een feestelijke carnavalsweek aan de Rijnoever. 

Lees verder