ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-12-2020
Interview Elber Evora: 'Ik voelde me erg snel thuis bij AZ'

Elber Evora maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar AZ. ELF Voetbal besloot de 21-jarige doelman te bellen. Over het bijzondere voetbaljaar 2020, zijn tijd in de jeugd van de Rotterdamse grootmacht, trainen met grote spelers als Robin van Persie, een transfer naar Alkmaar, bijzondere avonturen met de nationale ploeg van Kaapverdië, de jacht op een ticket voor de Afrika Cup, zijn doelstellingen voor de tweede seizoenshelft en toekomstplannen.


Lees verder
Hoe een Amsterdamse jongen aan werk bij Real Madrid kwam

Zeg je Real Madrid, dan zeg je de succesvolste Europese voetbalclub. Sinds de uitvinding van een Europees clubkampioenschap kon de Koninklijke die dertien keer bijschrijven. Er zijn niet eens twee clubs die samen aan dat aantal komen. De aandacht voor de Madrilenen is dit seizoen wat verstomd, omdat er geen Nederlanders bij de club zitten.. of dat dachten we. ELF Voetbal vond er toch eentje en belde hem!

Lees verder
Op te halen: dit Eredivisie-elftal mag vrijdag elders tekenen

Wie een contract heeft tot 30 juni 2020, mag donderdagavond vanaf twaalf uur naast champagne ontkurken ook voor een andere club tekenen. Voor het geval dat de technisch directeuren van clubs vrijdag iets te hard hebben gefeest, hebben wij een elftal gemaakt met voetballers die voor veel clubs interessant zijn. Spelers met een verlengoptie zijn niet meegerekend - geen Jordy Clasie dus, bijvoorbeeld. 

Lees verder
Welke jeugdspelers maakten voor het eerst hun opwachting in de Eredivisie 1/3?

Door de coronacrisis zal er voor menig club financieel minder mogelijk zijn de komende jaren. Zien we dat al terug in het aantal debutanten uit eigen jeugd? We zetten de jeugdspelers die dit jaar hun eerste wedstrijd speelden op een rijtje. Deel 1: de topclubs.

Lees verder
Superelf Michel Valke, begaafde linkspoot

Met PSV werd hij twee keer kampioen. Als Feyenoorder werd hij in 1983 uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. Michel Valke (61) speelde ook twee periodes voor Sparta Rotterdam, was twee jaar actief voor Olympique Lyon en sloot zijn loopbaan af bij FC Dordrecht. Daarna werd geconstateerd dat de zestienvoudig Oranje-international altijd had gevoetbald met één functionerende nier. Sinds 2007 werkt hij bij Feyenoord en is hij hoofd van het videoanalyseteam.

Lees verder
Interview Teun Wilke Braams: 'Ik ben dankbaar dat ik voor Mexico mag uitkomen'

Teun Wilke Braams maakte tweeënhalf jaar geleden de bijzondere stap vanuit Mexico naar Nederland. ELF Voetbal besloot de talentvolle spits te bellen. Over zijn jeugd in Mexico, voetballen bij Chivas Guadalajara en Querétaro FC, een ontmoeting met wereldster Ronaldinho, zijn eerste jaren bij sc Heerenveen, de grote stap van Querétaro naar Friesland, een eventuele keuze tussen Los Tricolores en Oranje, mooie avonturen als jeugdinternational van Mexico en dromen voor de toekomst.

Lees verder
Duarte-broers beleven andere seizoenen bij Sparta

De een staat stelselmatig in het basiselftal, de ander is minder vaak tussen de lijnen te vinden. De broers Laros (23) en Deroy (21) Duarte beleven verschillende seizoenen bij Sparta Rotterdam. Toch weten ze: de verhoudingen in de voetballerij kunnen zo anders komen te liggen. "We zijn naast broers ook goede vrienden."

Lees verder