ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-01-2021
Interview Fabian Sporkslede: "Dinamo Tbilisi is het Ajax van Georgië"

Een mooie transfer. Woensdag zette Fabian Sporkslede zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Dinamo Tbilisi, de achttienvoudig en tevens regerend kampioen van Georgië. De 27-jarige verdediger annex middenvelder, die eerder voor Ajax, Willem II, Chievo Verona, NAC Breda en RKC Waalwijk speelde, begint daardoor aan een nieuw buitenlands avontuur. "De ambitie is om de club Europees op de kaart te zetten."


Lees verder
Samenvatting Borussia Mönchengladbach - Bayern München (3-2)

In de Bundesliga vond vrijdag een absolute topper plaats. Borussia Mönchengladbach ontving met Bayern München namelijk de koploper in eigen stadion. De ploeg van Marco Rose stond na 26 minuten al met 0-2 achter, maar vocht zich geweldig terug en verraste zo de rekordmeister. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder.

Lees verder
Deze topwedstrijden mag je dit weekend echt niet missen

Dit weekend staat er in de Eredivisie een absolute topper op het programma met Ajax -PSV, maar ook in het buitenland staan er heerlijke wedstrijden op het programma. In dit artikel kijken we naar mooiste wedstrijden buiten de landgrenzen. In Spanje, Duitsland en Italië staan absolute topduels op het programma die de echte voetballer zeker niet mag missen.

Lees verder
Interview Sylian Mokono, deel 2: "Zou hartstikke leuk zijn uit te komen voor Oranje, Suriname of Congo"

Donderdagmiddag ging de kogel door de kerk. Sylian Mokono speelt ook de komende drie jaar voor FC Utrecht. De Domstedelingen bedongen tevens een optie voor nog een extra seizoen in diens nieuwe overeenkomst. "Hiervoor ben ik van kleins af aan begonnen."

Lees verder
Engelse blik op Haller: ‘Kan voor alle partijen goed uitpakken’

Donderslag op de donderdag, maar Sébastien Haller is sinds vandaag speler van Ajax. Het meest opmerkelijke aan de deal is dat de Amsterdammers een transfersom betalen die ongeveer de helft is van wat zijn huidige werkgever West Ham United achttien maanden geleden voor de Franse spits betaalde aan Eintracht Frankfurt. Het regent desondanks geen klachten over wanbeleid en verdampte kapitalen.

Lees verder
Interview Zeus de la Paz: "Wilde graag terugkeren naar Verenigde Staten"

In de zomer van 2017 rook Zeus de la Paz aan een Amerikaans avontuur. De periode bij Cincinnati Dutch Lions beviel de nu 25-jarige doelman uit Nijmegen zo goed dat een terugkeer naar het immense land in zijn achterhoofd bleef. Op 1 maart start de international van Curaçao, opgeleid bij PSV, aan een nieuwe uitdaging in de Verenigde Staten. “De club wil dat we keihard werken en voor hen door het vuur gaan. Dat past bij mij.”

Lees verder
Sébastien Haller op weg naar Ajax: “Mijn broer en zus hielden me op het rechte pad”

Ajax staat naar verluidt op het punt de komst van Sébastien Haller af te ronden, voor een recordsom van 25 miljoen euro. In april 2015 spraken wij de Franse spits, toen de rijzende ster van FC Utrecht. Over ADHD, strijden tegen verwachtingen en de bijzondere vriendschap die hij opbouwde met team- en landgenoot Edouard Duplan. “Ik sloopte alles in huis.”

Lees verder
Robert Lewandowski en Bruno Fernandes ESM Spelers van de Maand december

Niet een, maar twee winnaars. De verkiezing van ESM Speler van de Maand heeft voor de eerste keer sinds twee jaar twee winnaars opgeleverd. Robert Lewandowski van FC Bayern München en Bruno Fernandes van Manchester United ontvingen allebei tien stemmen.

Lees verder
Thibaut Lesquoy, geland in Almere

Almere City scout inmiddels internationaal. Er landden vorige zomer jongens van het tweede van Internazionale en Borussia Dortmund in het Yanmar Stadion, iemand van het tweede niveau van Polen in Frederik Helstrup en met Thibaut Lesquoy zowaar iemand uit de Luxemburgse competitie. We haalden na de wedstrijd tegen De Graafschap ons bovenste beste Frans boven om de Waalse linksachter van de nummer twee in de Eerste Divisie iets beter te leren kennen!

Lees verder