ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-09-2020
Interview Fabian Sporkslede: "Ik sta overal voor open"

Hij debuteerde in het betaalde voetbal voor Ajax, was actief in Italië en droeg de shirts van drie Brabantse profclubs. Nu is Fabian Sporkslede op zoek naar een nieuwe club. “Ik wil absoluut door in het betaalde voetbal.”


Lees verder
De mooiste wedstrijden van komende week

Voorlopig blijft het sportseizoen draaien op volle toeren. De volgende toppers staan alweer te wachten. Welke wedstrijden zijn deze week de moeite waard om te zien? 

Lees verder
PSV gaat op herhaling in Trondheim

Donderdag speelt PSV tegen Rosenborg BK het play-off-duel om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Na de eenvoudige zege op het Sloveense NŠ Mura mogen de Einhovenaren wederom op het vliegtuig stappen. Ditmaal naar Noorwegen.

Lees verder
Interview Jasper ter Heide: “Bij Ajax was het speelser dan bij SC Cambuur”

Met ruim dertig wedstrijden in de benen voor Jong Ajax voelde Jasper ter Heide zich afgelopen zomer klaar voor een vervolgstap. Het eerste elftal van Erik ten Hag bleek een brug te ver, waardoor de vleugelverdediger zijn heil zocht bij SC Cambuur. Het doel in Friesland is simpel: promotie naar de Eredivisie.

Lees verder
Samenvatting: Barcelona-Villarreal (4-0)

De eerste competitiewedstrijd met Ronald Koeman aan het roer leverde een comfortabele zege op. Met sprankelend spel werd Villarreal met 4-0 huiswaarts gestuurd. De grote man bij de Catalanen? Toptalent Ansu Fati. 

Lees verder
Dest dichtbij toptransfer: Dit zijn de top 10 duurste verdedigers ooit onder de twintig jaar

Alleen enkele formaliteiten lijken Sergino Dest nog te scheiden van een toptransfer. FC Barcelona staat op het punt om meer dan twintig miljoen euro voor de negentienjarige Amerikaan te gaan betalen. Daarme schaart Sergino Dest zich tussen de duurste verdedigers ooit van negentien jaar of jonger. ELF Voetbal zette de huidige top tien voor je op een rij.

Lees verder
Even voorstellen: PSV-aanwinst Ibrahim Sangaré

PSV heeft Ibrahim Sangaré zo goed als binnen. Volgens de geruchten hoeft alleen het papierwerk van de nieuwe middenvelder nog afgerond te worden. Ook lekten er al foto's van zijn presentatie uit. Wie is deze nieuwe aanwinst van PSV nou eigenlijk.

Lees verder
Interview Ferry de Regt: 'De stap naar SV Straelen was perfect voor mij'

Ferry de Regt liet de Nederlandse velden deze zomer na 317 officiële wedstrijden achter zich. ELF Voetbal besloot de 32-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn jaren in het shirt van VVV-Venlo, bijzondere promoties met de Limburgers, doelpunten tegen Feyenoord en PSV, avonturen bij Helmond Sport en Fortuna Sittard, een nieuwe uitdaging bij SV Straelen in Duitsland, zijn eerste indruk van de Regionalliga en de plannen na zijn actieve loopbaan.

Lees verder
Longread Henrik Larsson: "In mijn periode bij Feyenoord was er telkens turbulentie"

Als nieuwe rechterhand van Ronald Koeman staat Henrik Larsson aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. Van een missie: FC Barcelona terugbrengen aan de wereldtop. Larsson heeft veel zin in het nieuwe seizoen. Vorig jaar waren we te gast in Helsingborg, de stad waar de voormalige aanvaller van Barcelona en natuurlijk Feyenoord is geboren, getogen en nog steeds woont. Onderstaand artikel is geplaatst in de Jaren 90 Special van ELF Voetbal.

Lees verder