ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-12-2020
Interview Faris Hammouti: “Bij Feyenoord miste ik het om mezelf te kunnen zijn”

Het doel van Almere City is helder: zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Een van de sterkhouders van de ploeg is de multifunctionele Faris Hammouti (23). Een monoloog over de strijd om het kampioenschap, zijn favoriete positie en zijn tijd in de jeugd van Feyenoord.


Lees verder
De kortste weg naar Europa: Heracles verslikt zich bijna in PEC

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 11: het bijna-slippertje van Heracles tegen Tweededivisionist PEC.

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Samenvatting: Manchester United-Leeds (6-2)

Een heerlijke pot tussen Manchester United en Leeds zondag. De formatie van Ole Gunnar Solskjaer heeft zich stiekem in de top van de Premier League gevestigd. In verliespunten staan ze slechts twee punten achter koploper Liverpool. Bekijk de samenvatting. 

Lees verder
2020 in cijfers voor SC Cambuur

SC Cambuur was in het afgelopen jaar met kop en schouders de beste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Promotie werd misgelopen als gevolg van de coronacrisis, maar SC Cambuur herpakte zich ook na de zomer weer knap. Ook nu gaat de ploeg van Henk de Jong aan kop op het tweede niveau van Nederland. 2020 was een droomjaar voor de ploeg uit Leeuwarden.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {1}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het eerste deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
Interview Ivan Cvetkov, laatste buitenlandse KKD-topscorer: "Hechtte daar toen weinig waarde aan"

Zijn naam staat vereeuwigd in de annalen van de Eerste Divisie. In het shirt van BV Veendam schoot en kopte Ivan Cvetkov in het seizoen 2001/02 22 keer raak. Daarmee is hij nog altijd de laatste buitenlander die de topscorerstitel op het tweede niveau pakte. De voormalig Bulgaars international reist tegenwoordig de hele wereld rond. "Het is altijd prettig om terug te keren in Nederland."

Lees verder
Deze topclubs verkeren in een absolute crisis

Voor sommige topclubs wordt 2020 alsmaar erger en erger. Deze drie topclubs verkeren in een absolute vormcrisis.

Lees verder
De laatste keer dat Vitesse Feyenoord in eigen huis wist te verslaan

Dit weekend staat er in de Eredivisie met Vitesse - Feyenoord een heuse topper op het programma. Feyenoord heeft het dit seizoen erg lastig en mist momenteel veel spelers, dus er is een grote kans dat de ploeg van Thomas Letsch gaat winnen. De laatste keer dat de thuisclub won, was dit de opstelling:

Lees verder