ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-02-2023
Interview Fatih Sonkaya: "Louis van Gaal zag het in me zitten en wilde me overtuigen"

Fatih Sonkaya speelde in menig heksenketel met Besiktas, in de Champions League met FC Porto, in het shirt van Turkije in de Confederations Cup en beleefde bijzondere avonturen in Azerbeidzjan en Noord-Cyprus. Het meest trots blijft de nu 41-jarige Limburger op zijn doorbraak bij Roda JC. Dit seizoen is de voormalige rechtsback teruggekeerd bij zijn oude liefde. "Gelukkig is mijn onterechte, levenslange schorsing van tafel."


lees verder
Memphis Depay meest invloedrijke Nederlandse voetballer op Instagram

Memphis Depay heeft zichzelf gevestigd als de meest invloedrijke Nederlandse voetballer op Instagram. Met meer dan 14 miljoen volgers heeft Depay een enorm bereik op het sociale mediaplatform, en hij gebruikt zijn populariteit op slimme en creatieve manieren om zijn fans te inspireren en te entertainen. 

lees verder
Interview Bruno Martins Indi: "Ik geef aspecten van de opvoeding van mijn ouders mee aan mijn kinderen"

"Ik zocht een held in de buurt. Ik kwam erachter dat ik het zelf altijd al was!" De woorden van Bruno Martins Indi. De centrale verdediger van AZ erkent het belang van voorbeelden en had in zijn jeugd ook mensen tegen wie hij opkeek. Vaak stond hij er voor zijn gevoel echter alleen voor. "Dat hoeft niet te betekenen dat je het niet kunt redden als profvoetballer. Dat heb ik laten zien."

lees verder
Voor PSV óf FC Twente wordt komend duel de laatste kans op de titel

De titelstrijd krijgt steeds meer vorm in de Eredivisie. Na 22 speelronden staat Feyenoord nu op 49 punten, negen meer dan FC Twente. Voordat we de club uit Enschede definitief afschrijven voor de landstitel, krijgt Twente komende zondag nog één keer de kans om zich terug te knokken. De Tukkers gaan op bezoek bij PSV, dat ook maar drie puntjes meer heeft dan Twente. Met nog twaalf speelronden te gaan in de Eredivisie, zullen beide teams dit duel als laatste kans zien.

lees verder
ELF Voetbal nr 2: Cody Gakpo, Bruno Martins Indi, Wout Brama, Michel van de Korput en de grootste transferkapingen

Ontwapende openhartigheid. De nieuwe ELF Voetbal staat er vol mee. Diverse spelers en oud-voetballers gaven ons een eerlijk en met name open kijkje in hun leven. Bruno Martins Indi, Wout Brama, Alexander Büttner, Wout Brama en Michel van de Korput houden niets achter voor de lezer. Daarnaast laten zijn voormalige jeugdtrainers in nummer 2 van 2023 hun licht schijnen over Cody Gakpo, toont Nick Olij zijn tatoeages met een verhaal en gingen we de hond uitlaten met Pawel Bochniewicz, aanvoerder van sc Heerenveen.

lees verder
Adidas onthult flitsende bal voor de UEFA Women's Champions League finale

De bal waarmee de finale van de Women's Champions League 2023 wordt gespeeld, is een speciaal ontwerp van Adidas, geïnspireerd op de stad Eindhoven in Nederland. De bal is ontworpen om de rijke geschiedenis en cultuur van deze stad te vieren.

lees verder
Derk Boerrigter van AFC 4, het sterrenteam op de Amsterdamse Zuidas: "Moet mijn energie periodiseren"

Sinds dit seizoen kent AFC een nieuw sterrenteam. Zondag 4 bestaat bijna uitsluitend uit ex-profvoetballers. Jongens met WK's, EK's, landstitels en buitenlandse avonturen achter hun naam. Derk Boerrigter, oud-speler van PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Ajax en Celtic, is een van de steunpilaren van de ervaren ploeg op de Amsterdamse Zuidas. "We staan bovenaan en willen graag kampioen worden."

lees verder
Ongekende spanning in de Bundesliga, wie kan de hegemonie van Bayern München doorbreken?

Met tien landstitels op rij maakt Bayern München het afgelopen decennium de dienst uit in de Bundesliga. Voor de start van dit seizoen leek een elfde titel achtereen wederom een koud kunstje te worden. Der Rekordmeister had de selectie aardig op orde met versterkingen als Matthijs de Ligt en Sadio Mané. Bij grootste concurrent Borussia Dortmund vertrok sterspeler Erling Haaland. Toch staan, voor het eerst ooit, drie ploegen op een gelijk aantal punten (43) na 21 speelronden. Wie kan Bayern afhouden van de elfde titel op rij?

lees verder
Interview Michel van de Korput: "Een paar seconden later trapte Rinus Israel me bijna doormidden"

De dubbel met Feyenoord, drie enervarende jaren met Torino in de Serie A en een mooi avontuur met 1. FC Köln in de Bundesliga. Michel van de Korput kan terugkijken op een prachtige voetbalcarrière. "Al had ik ook pech", zegt hij, doelend op een afgescheurde achillespees en het onterecht afgekeurde doelpunt op het EK van 1980 waardoor Oranje strandde in de groepsfase. Elf jaar geleden ontsnapte hij aan de dood. "Het had afgelopen kunnen zijn."

lees verder