ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-09-2020
Interview Ferry de Regt: 'De stap naar SV Straelen was perfect voor mij'

Ferry de Regt liet de Nederlandse velden deze zomer na 317 officiële wedstrijden achter zich. ELF Voetbal besloot de 32-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn jaren in het shirt van VVV-Venlo, bijzondere promoties met de Limburgers, doelpunten tegen Feyenoord en PSV, avonturen bij Helmond Sport en Fortuna Sittard, een nieuwe uitdaging bij SV Straelen in Duitsland, zijn eerste indruk van de Regionalliga en de plannen na zijn actieve loopbaan.


Lees verder
De kortste weg naar Europa: Zwartemeer, cupfighter van 1963/64

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 3: het bekeravontuur van Zwartemeer in 1963/64.

Lees verder
Dest dichtbij toptransfer: Dit zijn de top 10 duurste verdedigers ooit onder de twintig jaar

Alleen enkele formaliteiten lijken Sergino Dest nog te scheiden van een toptransfer. FC Barcelona staat op het punt om meer dan twintig miljoen euro voor de negentienjarige Amerikaan te gaan betalen. Daarme schaart Sergino Dest zich tussen de duurste verdedigers ooit van negentien jaar of jonger. ELF Voetbal zette de huidige top tien voor je op een rij.

Lees verder
Even voorstellen: PSV-aanwinst Ibrahim Sangaré

PSV heeft Ibrahim Sangaré zo goed als binnen. Volgens de geruchten hoeft alleen het papierwerk van de nieuwe middenvelder nog afgerond te worden. Ook lekten er al foto's van zijn presentatie uit. Wie is deze nieuwe aanwinst van PSV nou eigenlijk.

Lees verder
Samenvatting FC Twente - FC Groningen (3-1)

FC Twente is het nieuwe seizoen geweldig begonnen. Na een overwinning tegen Fortuna Sittard en een gelijkspel tegen Feyenoord, wonnen de Tukkers  vrijdag overtuigend van FC Groningen. Vaclav Cerny, Danilo Pereira en Alexander Jeremejeff zorgden voor de doelpunten. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd van vrijdag hieronder.

Lees verder
Transferdrukte: PSV haalt topaanwinst, serieuze interesse voor Berghuis en Kerk krijgt droomtransfer

De transferperiode loopt dit seizoen vanwege corona langer door dan normaal en is dus nog twee kleine weken open. Dit weekend is erg interessant, want er is veel drukte rond de Nederlandse clubs. PSV lijkt een goede middenvelder binnen te halen, Feyenoord vreest voor het vertrek van haar sterspeler en in Utrecht doen ze dat ook. 

Lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2020

De transfermarkt in Europa is nog tot en met 6 oktober open. Ook de clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie kunnen nog volop zaken doen en spelers kopen en verkopen.

Lees verder
Longread Ali Ibrahim, cultheld De Graafschap: de eerste Afrikaanse Superboer

Culthelden blijven interessant. Elke club heeft een speler rondlopen die de geschiedenis kleur heeft gegeven. Die net iets anders was dan de andere spelers. En die nog steeds geliefd is bij de aanhang. De Graafschap had Ali Ibrahim. De Ghanese ontpopte zich midden jaren negentig tot publiekslieveling. Dit interview verscheen vorig jaar in de Cult Special van ELF Voetbal, die nog steeds online verkrijgbaar is.

Lees verder
Voor deze spelers van Vitesse was het duel met Ajax extra speciaal

Vitesse ging zaterdagavond op bezoek in de Johan Cruijff Arena voor het duel met Ajax. Voor meerdere spelers van de Arnhemmers werd het een bijzonder duel, zij hebben namelijk een verleden bij de Godenzonen. In dit artikel blikken wij terug op hun periode bij Ajax en leggen wij uit waarom ze op revanche azen. 

Lees verder