ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-10-2020
Interview Feyenoord-spits Róbert Bozenik: "Ik wil me graag laten zien in Champions en Europa League"

Hij had flink wat ponden kunnen verdienen in Engeland, veel Russische roebels op zijn bankrekening kunnen laten bijschrijven of in Duitsland een uitstekend salaris kunnen opstrijken. Maar Róbert Bozenik koos afgelopen winter met volle overtuiging voor Feyenoord. "Het belangrijkste voor mij is mijn ontwikkeling."


Lees verder
Interview oud-Ajax speler Maxwell: "Koeman was belangrijkste coach in mijn loopbaan"

Toen Maxwell Sherrer Cabelino Andrade drie jaar geleden stopte als profvoetballer was zijn prijzenkast na bijna twee decennia in Europa gevuld met liefst 37 prijzen. Zijn glansrijke carrière bracht hem via Cruzeiro bij Ajax, Internazionale, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Nu is hij terug in Brazilië. "Ik wil graag weer iets betekenen voor Ajax."

Lees verder
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!

Lees verder
Interview Sven Mijnans: “Hebben elkaar erop aangesproken”

Er hing een cynische, verslagen gloed over Spangen. Loop je op zondagmiddag langs een café in Rotterdam en wordt er maar lauwtjes gereageerd op een tegengoal van Ajax, dan weet je dat er iets niet is zoals het zou moeten zijn aan de boorden van de Maas. Alsof de wijk wist waarvan ze deze dag zouden worden beroofd door het coronavirus.

Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
Interview Robbert de Vos: ‘Ik voel me onwijs thuis in Emmen’

Stap voor stap groeit Robbert de Vos toe naar het niveau van een stabiele Eredivisiespeler. De middenvelder annex aanvaller genoot zijn opleiding bij Feyenoord, zette zijn eerste stappen als senior bij FC Groningen en brak vorig jaar door bij FC Emmen. Deze zomer verlengde hij zijn contract bij de Drentse club met één seizoen. Een monoloog.

Lees verder
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder