ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-11-2022
Interview Frank Snoeks, afwezig na acht WK's: "Alle schermpjes van de commentatoren gingen op zwart"

Op acht EK's en evenveel WK's was de stem van Frank Snoeks prominent te horen. Liefst drie keer op rij tijdens de finale. De komende titelstrijd in Qatar wordt de eerste sinds 22 jaar zonder verbale ondersteuning van de 66-jarige Velserbroeker. "Tijdens de eindstrijd van 2006 keek ik ruim een uur naar een zwart scherm."


lees verder
Zijn Frankrijk en Brazilië met deze selecties de topfavorieten op het WK 2022?

De selecties van Frankrijk en Brazilië zijn bekendgemaakt door bondscoaches Didier Deschamps en Tite. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: qua namen zijn deze teams de topfavorieten op het WK 2022 in Qatar. Zo moest Tite, de bondscoach van Brazilië, Roberto Firmino thuislaten omdat hij al zeshonderd andere aanvallers mee wilde nemen. En Deschamps, die Frankrijk in 2018 al wereldkampioen maakte, had nog genoeg back-upspelers toen hij hoorde dat Paul Pogba en N'Golo Kanté geblesseerd waren.

lees verder
Interview Raquel Rosa, mondiaals machtigste zaakwaarneemster: "Functie is zoveel meer dan contracten afsluiten"

Het vinden van een nieuwe club en het afsluiten van het contract. De rol van een zaakwaarnemer bestaat allang niet meer uit deze twee kerntaken. "Een zaakwaarnemer nieuwe stijl staat zeven dagen in de week, 24 uur per dag voor zijn of haar speler daar. Daarom willen we ook zo graag dat hierover regelgeving vanuit de FIFA komt", aldus Raquel Rosa, de meest invloedrijke zaakwaarneemster ter wereld.

lees verder
Deze spelers missen het WK 2022 door een blessure

Het WK voetbal 2022 in Qatar staat voor de deur. De kans voor sterren om te laten zien dat ze nog hoog aan de hemel schitteren. Voor een aantal sterren komt het eindtoernooi echter te vroeg. We zetten de pechvogels op een rij. 

lees verder
VACATURE: Marketing stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
De grootste talenten van het WK in Qatar

Het WK voetbal 2022 in Qatar staat op het punt van beginnen. Dé kans voor voetballers om zichzelf aan het grote publiek te laten zien. Hier worden nieuwe helden geboren, maar op welke sterren in de dop moet je letten? Wij zetten de grootste talenten op een rij. 

lees verder
PANNA! 70: extra dikke WK Special met alle landen, interviews met internationals, posters en kaartjes

Op 20 november gaat het helemaal los: het WK 2022. Je kunt je alvast helemaal voorbereiden en inlezen, want de extra dikke WK Special van PANNA! is uit! Lees alles over de 32 deelnemende landen, de voorspellingen van diverse BN'ers, interviews met Oranje-internationals Kenneth Taylor, Remko Pasveer, het grote talent Xavi Simons en speel de grote WK quiz! En gratis acht superposters en een setje voetbalkaarten!

lees verder
Dit zijn de beste voetballers ter wereld (volgens Football Manager 2023)

Cristiano Ronaldo is volgens de nieuwste Football Manager lang niet de beste speler ter wereld meer. FM2023 denkt dat er liefst 99 spelers beter zijn. Het spel, waar je zelf in de schoenen van een voetbaltrainer stapt, is altijd erg gedetailleerd met het beoordelen van spelers. Of ze nu in de Premier League voetballen, of in de onder 17 van Ajax. Daarom hierbij de - best betrouwbare - top twintig van beste voetballers ter wereld. Volgens Football Manager 2023.

lees verder
Deze talenten geven de Ajax-supporters vertrouwen voor de toekomst

Het gaat momenteel even niet zo goed met Ajax en daardoor krijgen zowel trainer Alfred Schreuder als de selectie erg veel kritiek. Om een beetje hoop en vertrouwen aan de Ajax-supporters te bieden, kijken we vooruit naar de toptalenten die eraan komen bij de Nederlandse recordkampioen.

lees verder