ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-11-2020
Interview Giorgos Giakoumakis: "De aanpak van VVV-Venlo haalde me over"

Met acht doelpunten in zijn eerste negen wedstrijden brak Giorgos Giakoumakis een clubrecord bij VVV-Venlo. Een lekkere binnenkomer voor de 25-jarige aanvaller, die als bekroning twee weken geleden debuteerde in de nationale ploeg van Griekenland. Een uitgebreid interview over zijn voetballeven, zijn keuze voor de Eredivisie en de 0-13. "Jullie competitie vormt de ideale omgeving voor een aanvaller."


Lees verder
ELFtal van speelronde tien

Deze elf spelers hebben zich afgelopen weekend op positieve manier laten zien. Het is niet per se in een opstelling, of een systeem gegoten. Puur de elf meest opvallende namen van de afgelopen speelronde.

Lees verder
PANNA! 53 is uit: Super Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee, Lieke Martens, FIFA 21 en veel meer!

Hoppa, daar is ie: PANNA! 53. De nieuwste editie is weer uit. Opnieuw met vele leuke interviews. Denk aan de grootste Nederlandse talenten, de voormalig beste voetbalster van de wereld, de Kings van FIFA 21 en de snelste speler van de Eredivisie. Ook aandacht voor de tien mooiste doelpunten van 2020 en nog veel meer!! Het ideale cadeau voor in de schoen.

Lees verder
Samenvatting: Barcelona - Osasuna (4-0)

Na de tweede overwinning in één week heeft Ronald Koeman weer wat lucht bij Barcelona. In eigen huis werd zondag eenvoudig gewonnen van Osasuna: 4-0. 

Lees verder
Samenvatting: Southampton - Manchester United

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt contracteerde Manchester United de transfervrije Edinson Cavani. Dit weekend was de Uruguayaanse spits met twee goals en een assist van doorslaggevende waarde voor The Red Devils, die daarmee een 2-0 achterstand ombogen naar een zwaarbevochten 2-3 zege.

Lees verder
Even voorstellen: De talenten die op de deur bij Vitesse kloppen

Doordat er vanaf nu vijf keer gewisseld mag worden in de Eredivisie, krijgen jonge talenten nu al vaker de kans om wat speelminuten mee te pikken op het hoogste niveau. Ook talenten uit de jeugdopleiding van Vitesse maken daar tot dusver gretig gebruik van. De zeventienjarige Enzo Cornelisse werkte zich zondagmiddag zelfs al op naar de basiself. Een voorstelrondje.

Lees verder
De blessureproblemen bij Ajax-tegenstander Liverpool

Liverpool kende een prima start aan het seizoen. In de Premier League werd al snel de top weer bestormd en ook in de Champions League verliep alles op rolletjes. Ajax, FC Midtjylland en Atalanta werden achter elkaar verslagen. De afgelopen weken is de machine van Jurgen Klopp echter gaan haperen.

Lees verder
Hoe reddende engel Giorgos Giakoumakis nu al uitgroeit tot een fenomeen in Venlo

Een week geleden verbrak Giorgos Giakoumakis al een Venloos record door acht keer te scoren in zijn eerste negen wedstrijden voor de club. Daar deed de Griek zaterdagavond nog een schepje bovenop. Door tegen PEC Zwolle te scoren verhoogde hij zijn seizoensaantal naar negen doelpunten in tien wedstrijden.

Lees verder
De loopbaan van Maradona aan de hand van vijf cruciale momenten

Met Diego Maradona is woensdag één van de grootste spelers aller tijden heengegaan. De Argentijnse wereldster werd slechts 60 jaar oud en de hele voetbalwereld rouwt om zijn overleden. Om zijn leven te eren blikken wij in dit artikel terug op de belangrijkste momenten uit zijn loopbaan.

Lees verder
Samenvatting Brighton - Liverpool (1-1)

Liverpool zit niet in haar beste weken van het seizoen, want the Reds hebben zaterdag namelijk opnieuw punten verspeeld. Woensdag werd er met B-team gespeeld tegen Atalanta en verloren. De basis deed het zaterdag niet veel beter, want er werd gelijkgespeeld tegen Brighton. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder. 

Lees verder
Interview Sylian Mokono: "Voel dat ik het niveau van de Eerste Divisie langzaam passeer"

Er staan 46 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam. Omgerekend 3.431 minuten. Sylian Mokono is ook dit seizoen een onmisbare basiskracht in het team van Jong FC Utrecht. Met de talentenploeg van de Domstedelingen gaat hij verrassend aan kop in de Tweede Periode. “Met zijn allen hebben we afgesproken: we doen eens gek en laten we vol voor de periodetitel gaan.”

Lees verder